Association Belge du Diabète

power2act

Natuur- en sportkampen voor jonge diabetici

De Association Belge du Diabète organiseert educatieve en sportieve kampen voor kinderen en jongeren met diabetes. Omdat diabetes hebben geen ramp is, omdat ook jonge diabetespatiënten recht hebben op emancipatie én omdat sport en vrije tijd gewoon bij het leven horen! Tijdens deze kampen leren jongeren op speelse wijze omgaan met hun ziekte, midden in de natuur en in een leuke en hechte groep.

Voor de derde keer kan Association Belge du Diabète rekenen op een steun van Power2Act. Deze vereniging die zich inzet voor jonge kinderen en adolescenten met diabetes werd dus voor de derde keer geselecteerd en beloond. Dankzij hen kunnen deze kinderen een week lang op kamp in het Adeps-sportcentrum ‘Lès Deûx Oûtes’ in het Ardense dorpje Engreux. Anders dan in het ziekenhuis, leren ze hier in een informele omgeving omgaan met hun ziekte.

Een beter leven met diabetes dankzij sport

“Dankzij de financiële steun van ENGIE moeten de ouders minder betalen om hun kinderen mee op kamp te laten gaan”, vertelt Jean-Yves Winand, medewerker van ENGIE Electrabel en bestuurslid van de organisatie. Jean-Yves is zelf ook diabetespatiënt en papa van een kind met diabetes. “We willen laten zien hoe belangrijk lichaamsbeweging is voor iemand met diabetes. Ik heb het geluk dat ik in een bedrijf werk dat ons engagement wil ondersteunen.”

Tijdens de sportkampen doen de kinderen en jongeren tal van buitenactiviteiten zoals wandelen, balspelletjes, tennis, boogschieten en kanovaren. Ze worden voortdurend omringd door een gespecialiseerd medisch en paramedisch team.

# #
# #

Leren omgaan met de ziekte

Tijdens de weken op kamp krijgen de jongeren meer vertrouwen en worden ze een stuk zelfstandiger. “Zo begrijpen ze hoe hun ziekte werkt en hoe ze ermee kunnen omgaan”, voegt Jean-Yves toe. “In het dagelijkse leven is het vrij lastig. Ze moeten de nodige discipline aan de dag leggen, voortdurend op zichzelf letten, zichzelf regelmatig injecties geven, op hun voeding en bloedsuikerspiegel letten … Ze gaan terug naar huis met oplossingen en voelen zich vooral minder alleen. Het is een geweldige kans om andere kinderen te leren kennen en ervaringen te delen.”

# #

“We willen laten zien hoe belangrijk lichaamsbeweging is voor iemand met diabetes”

#

P2A kort

Jean-Yves Winand

Verantwoordelijke backoffice team, ENGIE Electrabel
jean-yves.winand@engie.com

De Association Belge du Diabète brengt diabetespatiënten en professionals uit de gezondheidssector samen om over diabetes te informeren, de ziekte te voorkomen en ertegen te strijden.
www.diabete-abd.be

P2A

www.diabete-abd.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn