FC Lebbeke

power2act

Iedereen van voetbal laten genieten!

G-voetbal, dat is voetbal met 4G’s. De 4 G’s van geïntegreerd, gelijkwaardig, gewoon en genieten. Als voetballiefhebber en iemand die begaan is met minderbegaafden zorgde Guido Van Herreweghe er mede voor dat er een G-ploeg kwam in zijn dorp Lebbeke. De ploeg, die momenteel 23 leden telt, kan het duwtje in de rug van Power2Act zeker gebruiken.

Minderbegaafde jongeren komen bij een gewone voetbalploeg moeilijk aan de bak omwille van hun handicap. Daar wou Guido Van Herreweghe iets aan doen. In zijn thuisdorp Lebbeke sprak hij de lokale voetbalploeg aan om mee te werken aan een ploeg voor mensen met een beperking. Al snel werd de G-ploeg van FC Lebbeke een feit.

Deelnemen aan het sociaal-culturele leven

“Je ziet die jongeren echt genieten. De sfeer zit ook altijd goed: geen geroep of getier van supporters, geen gevechten op het terrein. Maar begrijp me niet verkeerd: er wordt voor elke bal geknokt”, legt Guido uit.

Toch blijven zulke projecten constant op zoek naar financiële steun: “Vele ouders met een minderbegaafd kind hebben het ook financieel moeilijk. Soms blijft er zelfs niets over om hun kind hun favoriete sport te laten beoefenen”. Net daarom is Guido zo blij met de steun van Power2Act. Het laat mensen met een licht mentale of lichamelijke beperking toe deel te nemen aan het sociaal-culturele leven. De fondsen van Power2Act zullen worden gebruikt om mede de onkosten van de G-ploeg te dekken.

# #
# #

Een toernooi organiseren

FC Lebbeke organiseert wekelijkse trainingen en wedstrijden en neemt regelmatig deel aan toernooien. Het organiseert zelfs een eigen toernooi: het G (De Vlieger)-toernooi voor Kids en G3. Dat staat onder het peterschap van Geert De Vlieger, ex-doelman van de Rode Duivels en boegbeeld van het G-voetbal.

# #

“De G-ploeg van FC Lebbeke biedt jongeren met een beperking de mogelijkheid hun favoriete sport te beoefenen.”

#

P2A kort

Guido Van Herreweghe

Maintenance en projectleider renovatie ENGIE Electrabel
Guido.vanherreweghe@engie.com

FC Lebbeke is een voetbalclub uit Lebbeke in Oost-Vlaanderen en verenigt het vroegere Rapide Club Lebbeke en K. Sportkring Lebbeke.
www.fclebbeke.be

P2A

www.fclebbeke.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn