Festival BE.Cause

power2act

Muzikale steun voor de Cliniclowns

Het Festival BE.Cause steunde eerder al Artsen Zonder Grenzen. Sinds enkele jaren is het de beurt aan de Cliniclowns van Verviers. Het Festival is zelfs hun grootste hulp uit de regio!

Het Festival BE.Cause wordt al bijna tien jaar georganiseerd om – de naam zegt het zelf – een goed doel te steunen. Een regionaal en lokaal goed doel dan nog wel, want de volledige opbrengst gaat naar de Cliniclowns van Verviers.

De Cliniclowns op het festival

Het Festival BE.Cause is vooral een muziekfestival. Toch zijn ook de Cliniclowns er aanwezig om aan het grote publiek te tonen hoe zij werken. “Door hun aanwezigheid willen ze laten zien waarvoor de inkomsten uit het festival worden gebruikt, namelijk kinderen helpen die in het ziekenhuis liggen”, vertelt Bernard Otten, al bijna vijf jaar vrijwilliger op het festival. “Dankzij de gift van Power2Act staat er dit jaar een nog mooier bedrag op de cheque. Ik ben heel trots dat ik via mijn werkgever mijn steentje kan bijdragen.”

# #
# #

Iedereen doet mee

Bernard Otten en de organisator van BE.Cause leerden elkaar via hun echtgenotes kennen. “Ik vond zijn inzet echt interessant en heb mijn diensten ook aangeboden. Gewoon een handje helpen, kost geen moeite”, vertelt Bernard Otten. Hij vangt de muzikanten op of helpt aan de bar. “Alle vrijwilligers zijn polyvalent en we voeren de taken die ons worden toevertrouwd zo goed mogelijk uit.” Iemand anders helpen, dat kan toch iedereen! “We rennen elke dag opnieuw van hier naar daar en beseffen niet hoeveel geluk we hebben. Een dag aan een goed doel besteden, is het minste wat we kunnen doen. We zouden zelfs nog veel meer kunnen doen …”

# #

“Een dag aan een goed doel besteden, is toch niets! Iedereen zou nog zoveel meer kunnen doen.”

#

P2A kort

Bernard Otten

Surveillant de conduite, ENGIE Electrabel
bernard.otten@engie.com

Het Festival BE.Cause is een muziekfestival waarvan de volledige opbrengst naar de Cliniclowns gaat. Hiermee vrolijken zij het dagelijkse leven van kinderen in het ziekenhuis op.

P2A

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn