FONDS 9150

power2act

Kinderen beleven een ‘normale’ vakantie

In december 2016 richtte Geert Magerman FONDS9150 op. 9150 is de postcode van Kruibeke. Het fonds zet zich in voor kansarme gezinnen uit die gemeente. Dat doet men door hen onder andere een kerstmaaltijd te serveren en door de kinderen een ‘normale’ vakantie aan te bieden. FONDS9150 werkt daarvoor samen met twee andere middenveldorganisaties die in de gemeente actief zijn.

In tegenstelling tot wat we misschien zouden denken, komt armoede niet alleen in de grote steden voor. Ook in een plattelandsgemeente als Kruibeke kunnen heel wat gezinnen de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen. Dat inspireerde Geert Magerman om het FONDS9150 op te richten en naar analogie met de steden een kerstbrunch aan te bieden.

Kinderen uit sociaal isolement halen

“We hadden bijna 140 deelnemers, dat zegt genoeg over de omvang van het probleem”, zegt Geert. “Nu willen we een stapje verder gaan en willen we kinderen uit kansarme gezinnen op vakantie sturen. Het is onze bedoeling om ze op die manier uit hun sociaal isolement te halen. We willen hen de andere kant laten zien. FONDS9150 zal de vakantie betalen en het nodige materiaal (zwempak, sportkledij, …) kopen.”

# #
# #

Drempelvrees

Het is niet zo eenvoudig om hier kandidaten voor te vinden. “Vorig jaar boden we dat voor het eerst aan. Er waren 7 kinderen ingeschreven maar uiteindelijk zijn er maar 3 die effectief hebben deelgenomen”, legt Geert uit. “Veel ouders zijn wantrouwig. Er is een soort van drempelvrees bij hen. Daarom werken we samen met ‘Welwijnsschakels’ en ‘Mama’s in Nood’. Dat zijn 2 organisaties die elk 60 kansarme gezinnen in Kruibeke begeleiden in alle facetten.”

Ondertussen kan FONDS9150 ook al op heel wat steun rekenen van de lokale bevolking. “Omdat we lokaal actief zijn, komt er een grote solidariteit op gang in Kruibeke. Wij zorgen ervoor dat iedere euro rechtstreeks naar het project gaat.”

# #

“Het is onze bedoeling om ze op die manier uit hun sociaal isolement te halen”

#

P2A kort

Geert Magerman

Head of innovation B2T B2B Benelux, ENGIE Electrabel
Geert.magerman@engie.com

FONDS9150 zet zich in voor kansarme gezinnen uit Kruibeke, onder andere door de kinderen uit die gezinnen een ‘normale’ vakantie aan te bieden.
www.facebook.com/FONDS9150

P2A

www.facebook.com/FONDS9150

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn