Move SEP

power2act

Bewegen maakt positief!

Zo klinkt de leuze van MOVE SEP, dat sportieve activiteiten organiseert, aangepast aan patiënten met multiple sclerose. De organisatie helpt hen bovendien om deel te nemen aan publieke evenementen.

MOVE SEP behoort tot de Ligue Belge de la Sclérose en Plaques. De dienst moedigt patiënten aan om aan sport te doen – fitness, nordic walking of zwemmen – of helpt hen bij hun deelname aan bestaande en toegankelijke activiteiten bij hen in de buurt. De kracht van de organisatie? De aanpassing aan de handicap én de omgeving. MOVE SEP organiseert bijvoorbeeld wedstrijden met ‘hippocampes’ (een soort handbike of grote buggy) die vooruit worden geduwd door vrijwilligers.

‘Hippocampes’ om mee te lopen

“Ik leerde de organisatie kennen via een vriend die de ziekte heeft”, vertelt Anne-Cécile Kuypers, al drie jaar vrijwilliger en sportbegeleidster. “Dankzij de hippocampes kunnen mensen met multiple sclerose deelnemen aan evenementen die jammer genoeg niet meer voor hen bestemd zijn. Vroeger huurde de organisatie de hippocampes en later heeft ze er zelf in geïnvesteerd. Het is echt super nu we ze hebben! Het biedt zoveel meer mogelijkheden. De gezinnen kunnen ze zelfs lenen voor een weekendje aan zee bijvoorbeeld.”

# #
# #

Solidariteit troef

Een van de grote evenementen waar MOVE SEP elk jaar aan deelneemt, is de 20 km door Brussel. Dat project wordt drie maanden lang voorbereid. Naargelang de graad van hun ziekte, kunnen de deelnemers lopen, wandelen of vervoerd worden in een ‘hippocampe’. “Elk jaar weer een magisch moment. We vertrekken een kwartier voor de grote massa. Zo zitten ook wij in het centrum van het gebeuren. We zien alle lopers die ons inhalen en aanmoedigen: indrukwekkend! En het raakt de deelnemers van MOVE SEP ook echt. Onvergetelijke momenten!”, vertelt Anne-Cécile Kuypers. Een mooie en emotionele ervaring, zowel voor wie duwt als voor wie geduwd wordt. En dat is precies waar MOVE SEP het voor doet. Dankzij de steun van Power2Act kan de organisatie dat ook blijven doen door te investeren in nieuwe hippocampes.

# #

“De patiënten kunnen nu ook deelnemen aan sportactiviteiten die niet meer voor hen bestemd waren”

#

P2A kort

Anne-Cécile Kuypers

Technical Consultant Competences and Training Center, ENGIE Electrabel
anne-cecile.kuypers@engie.com

MOVE SEP is een dienst die patiënten met multiple sclerose begeleidt. Hun doel is de patiënten aanmoedigen om te bewegen door hen de nodige hulpmiddelen te bezorgen en hen te laten deelnemen aan grote publieke evenementen.
www.movesep.be

P2A

www.movesep.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn