Pagadderke

power2act

Met 40 Pagadders op stap

Siegfried Vanhevel herinnert zich nog levendig hoe hij het bos moest in spurten, achterna gezeten door 40 Pagadders die zijn rol als slechterik in het toneel even te letterlijk namen. “Het illustreert de inleving en het enthousiasme van leiding en kinderen tijdens onze activiteiten voor kansarme kinderen.”

De vrijwilligers van Pagadderke vzw bieden Vlaamse kinderen en jongeren (tussen 6 en 15 jaar) die opgroeien in een kansarme omgeving leuke activiteiten aan. Zo trekken ze jaarlijks op zeedag, zomerkamp en Sint-dag. Voor Pagadders die de gewone werking ontgroeid zijn, zijn er pagadderplusdagen.

Verrijkende, positieve impact

“Vroeger ging ik als leiding mee,” vertelt Siegfried, “nu help ik alleen nog bij het opzetten en afbreken van het zomerkamp. Dat wordt altijd tot in de kleinste details door de vrijwilligers voorbereid en is voor elk van hen ook erg verrijkend. Enkele ex-Pagadders staan nu zelf in de leiding. Voor ons is dat een prachtige indicatie van de positieve impact die dergelijke projecten op deze kansarme kinderen kan hebben.”

# #
# #

Gratis of low-budgetactiviteiten

Wat ze met het geld van plan zijn? “Al onze activiteiten zijn gratis of low-budget. Anders is de prijs al meteen een struikelsteen. Met de hulp van ENGIE kunnen we onder andere weer een kampplaats huren en lekker koken voor de Pagadders.”

# #

“Enkele kansarme ex-Pagadders staan nu zelf in de leiding.”

#

P2A kort

Siegfried Vanhevel

Business Developer – Renewable Energy Benelux – Sinds 2009 bij ENGIE
siegfried.vanhevel@engie.com

Pagadderke vzw organiseert al 20 jaar uitstappen en een kamp voor kansarme kinderen.
www.pagadderke.com

P2A

www.pagadderke.com

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn