De Belgische pannakampioenen zijn terug

Op 4 april werd in Leuven de 6e editie van ENGIE Street Heroes afgetrapt. Het was meteen de start voor zeven maanden competitie: van de voorronde in verschillende steden tot de grote finale die zal uitmaken wie de kampioenen van België worden. Mis onze Street Heroes niet, want ze komen bij jou in de buurt!

ENGIE Street Heroes panna jbc sli

Straatvoetbal is in België een echt instituut. Ons land is de bakermat van de sport en de wereldkampioen panna is een Belg! De jongste drie jaar was Ilyas Touba zelfs nationaal, Europees en wereldkampioen. Kijk hier hoe hij Rode Duivel Kevin De Bruyne met panna’s bespeelt.

Panna, zei je?

Maar wat is panna precies? Panna betekent “bruggetje”: de bal opzettelijk tussen de benen van de tegenstander spelen en hem dan opnieuw bemachtigen.

Een pannamatch wordt een tegen een gespeeld, op een veldje van zes meter diameter, en duurt drie minuten. Wie erin slaagt de bal door de benen van zijn tegenstander te spelen, wint de match! Kan geen van beide spelers een panna maken, dan wint diegene die het meest doelpunten heeft gescoord.

ENGIE Street Heroes editie 2017 maakte op 4 april zijn grote comeback in Leuven. Het was meteen de start van het seizoen en van een hele reeks matchen die zullen worden gespeeld in 15 partnersteden. In oktober zullen de Belgische kampioen panna in de categorie U13, U16, 16+ en bij de meisjes bekend zijn. Houd je dus klaar voor een lange competitie vol spektakel!

ENGIE, trouwe partner

Al van bij de start van de Street Heroes was ENGIE van de partij. Bij panna horen nu eenmaal waarden waar wij ook in ons bedrijf voor staan, zoals respect, solidariteit, verdraagzaamheid en fair play. De competitie, die wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Franstalige en Vlaamse straatvoetbalbond, is tegelijk een schitterende leerschool voor integratie. Ze brengt jongeren met de meest uiteenlopende achtergrond bijeen rond een gedeeld ideaal.

De steun van ENGIE past in zijn rol als verantwoordelijke speler met lokale verankering, die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid ten volle wil opnemen.

Vraag het programma aan

Wil je weten wie onze straatvoetballers zijn die in jouw stad in actie zullen komen? Heel eenvoudig: bekijk het programma van de eerste wedstrijden.

In afwachting kan je alvast warmlopen met deze spectaculaire video van de Belgisch kampioen U13, Mehdi Amri. Zijn panna is dan ook zonder meer verbluffend!

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn