De nieuwe Energiek laat kinderen aan het woord

Hoe zal ons leven eruit zien in 2050? De nieuwe editie van het magazine Energiek tracht hierop een antwoord te geven door experts vragen te stellen en het woord te geven aan kinderen, de volwassenen van morgen.

ENGIE Energiek Energique jbc sli
Wij zijn helemaal klaar voor de toekomst. En u?

U merkte het wellicht al in het vorige nummer dat het magazine Energiek volop aandacht besteedt aan de energietransitie. De bedoeling is om de ontwikkelingen op energiegebied onder de aandacht te brengen en het nieuwe herfstnummer vormt daarop geen uitzondering. Het gaat zelfs verder, door een beeld te schetsen van hoe de energiewereld er in 2050 zal uitzien. Volgens experts maar ook door de ogen van kinderen.

Energie in 2050: kinderen aan het woord

Leopold stelt zich de vraag “als alle wagens elektrisch waren, zouden we dan geen zonnepanelen of windmolens op hun dak kunnen zetten?” Noah heeft nog een ander idee: “In België regent het vaak. Zouden auto’s niet op regenwater kunnen rijden? In Afrika zouden ze dan kunnen rijden op zonne-energie of op zand. Dat zou toch logisch zijn!” En eigenlijk hebben de jongens gelijk…

Dit is slechts een voorsmaakje van een speciaal dossier van 10 pagina’s waarin Maïté, Aurelien, Ilona, Noah, Laetitia, Antoine en Leopold hun ideeën en hun kijk op de toekomst de vrije loop laten. Aan inventiviteit en optimisme ontbreekt het hen alvast niet!

En hoe ziet u de toekomst van energie?

Er bestaat niet zoiets als één pasklaar antwoord. In dit nieuwe nummer willen we de lezers ook prikkelen om:

  • na te denken over de uitdagingen en prioriteiten voor een duurzaam 2050, met feiten en cijfers;
  • een kijkje te nemen achter de schermen van ziekenhuizen om inzicht te krijgen in de toekomstige energie-uitdagingen van de gezondheidszorgsector;
  • kennis te maken met de opslag van wind- en zonne-energie om een constante levering te garanderen en in de toekomst de stabiliteit van het netwerk te verzekeren.

U zal het ondertussen begrepen hebben, de nieuwe Energiek neemt u mee op de trein van de energierevolutie. En dat het een hogesnelheidstrein is, zoveel is zeker! Klaar om met ons de uitdaging aan te gaan?

Veel leesplezier!


Energiek • Herfst 2017

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn