Ecologische en menselijke uitdagingen met Yann Arthus-Bertrand

Vandaag 2 februari, deelde Yann Arthus-Bertrand zijn visie op de Aarde en de mens met de medewerkers van ENGIE. Ze besproken de ecologische en menselijke uitdagingen waarvoor de energietransitie ons stelt.

Yann Arthus-Bertrand jbcYann Arthus-Bertrand, een notoir voorvechter ter bescherming van onze planeet, is op 2 februari op bezoek in Brussel voor de voorstelling van zijn tentoonstelling ‘Earth Is Art’.

In het kader van de Stichting ENGIE ging hij ook in op een uitnodiging voor een ontmoeting met de medewerkers van ENGIE in België die actief zijn in duurzame ontwikkeling en het koolstofarm maken van onze activiteiten.

Wij zijn ervan overtuigd dat een constructieve en concrete gedachtewisseling met deze geëngageerde regisseur en fotograaf onze medewerkers kan inspireren in de manier waarop zij bijdragen tot de transformatie van Groep ENGIE in België.

ENGIE wil inderdaad wereldwijd een leidende rol spelen in de energietransitie en hij herhaalt zijn ambitie om hierin toonaangevend te zijn. We willen onze CO2-uitstoot fors verminderen en onze ecologische voetafdruk sterk verkleinen.

Onze concrete engagementen hebben we gebundeld in vijf clusters:

  • We investeren volop in hernieuwbare energie.
  • We bieden innovatieve oplossingen aan voor energie-efficiëntie en digitalisering.
  • We zetten in op groene mobiliteit.
  • We zetten sterk in op onderzoek en ontwikkeling.
  • We geven het goede voorbeeld en delen onze ervaring op het vlak van groene mobiliteit en energie-efficiënte gebouwen.

Over Yann Arthus-Bertrand

Yann Arthus-Bertrand heeft altijd al een passie gehad voor de dierenwereld en de natuur. Als 20-jarige beheert hij al een dierenreservaat in midden-Frankrijk. In 1976 trekt hij naar Kenya, waar hij drie jaar lang het gedrag van een leeuwenfamilie observeert.

Hij is ook luchtballonvaarder en ontdekt zo zijn roeping: getuigen over de schoonheid van de Aarde via de fotografie. In 1981 publiceert hij zijn eerste boek. Hij wordt fotograaf gespecialiseerd in grote reportages en werkt voor National Geographic en Life.

In 2000 publiceert hij een fotoboek met de mooiste landschappen gezien vanuit de lucht: ‘The Earth From The Air’.

In 2005 richt hij de NGO GoodPlanet op die als doel heeft mensen aan te moedigen tot respect voor het leefmilieu en om de strijd aan te binden met de klimaatverandering. In 2009 regisseert hij zijn eerste langspeelfilm ‘Home’ om te getuigen over de toestand van de wereld.

Yann Arthus-Bertrand jbcHij richt vervolgens Hope Production op en maakt nog verscheidene films, waaronder ‘A Thirsty World’ rond de waterproblematiek en ‘Planet Ocean’. Parallel start hij het project ‘Ocean Programme’ van GoodPlanet, bedoeld om te sensibiliseren rond de bescherming van mariene ecosystemen.

In 2015 wordt zijn film ‘Human’ vertoond tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in aanwezigheid van Ban Ki-Moon. Datzelfde jaar en naar aanleiding van COP21, stelt hij nog een andere film voor, die vertelt over het wonderbaarlijke epos van het leven op aarde: ‘Terra’.

Het werk van Yann Arthus-Bertrand ademt de ambitie om een collectief en verantwoordelijk bewustzijn aan te wakkeren.

Over de Stichting ENGIE

De Stichting ENGIE belichaamt het sociaal, maatschappelijk en milieu-engagement van de Groep ENGIE en zijn medewerkers overal in de wereld. In België hebben al 31 projecten en 40.000 jongeren in de drie Gewesten van het land kunnen genieten van de steun van Stichting.

Yann Arthus-Bertrand is een actieve partner van de Stichting ENGIE.

Ter gelegenheid van de COP21 wilde de Stichting ENGIE zich daarom graag verbinden met Yann Arthus-Bertrand voor de realisatie van de film ‘Bangladesh’. Deze film geeft een zicht op de klimaatuitdagingen voor Bangladesh en de actie van de NGO Friendship die eveneens door de Stichting wordt begeleid.

In 2015 steunde de Stichting ENGIE bovendien het project ‘The Solution On A Platter’, een programma van de NGO GoodPlanet over het thema voeding en klimaat.

De Stichting ENGIE is ook partner van het nieuwe project van Yann Arthus-Bertand, de film ‘Woman’ die volledig zal gewijd zijn aan vrouwen over de ganse wereld.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn