Een dienst die bedrijven ondersteunt die het klimaat willen verbeteren

Een positieve beweging naar meer energie-efficiëntie is in opmars in België. In Antwerpen wil het stadsbestuur deze dynamiek stimuleren en ondernemingen een ondersteunend platform aanbieden – Samen Klimaatactief – waar ze innoverende oplossingen kunnen vinden om hun energietransitie te verzekeren. ENGIE is hier de geprivilegieerde partner van.

Samen Klimaatactief jbc sli

De stad Antwerpen heeft een actieplan opgesteld om bepaalde klimaatdoelstellingen te halen tegen 2020. Dankzij ondermeer het advies van het Ecohuis hebben de inwoners hun CO2-uitstoot al flink verminderd. De ondernemingen moeten echter nog meer inspanningen leveren. Om hen daarbij te helpen werd een gelijkaardig hulpmiddel gecreëerd: het platform Samen Klimaatactief.

Innoverende oplossingen met een eenvoudige muisklik

Op dit platform kunnen industriële bedrijven, ondernemingen in de tertiaire sector en handelszaken innoverende oplossingen, informatie en concreet advies vinden op hun weg naar energie-efficiëntie. Ook kunnen ze hun installaties UPdaten om een groenere, intelligentere en meer duurzame toekomst te verzekeren.

Zo leren ze er hoe groene energie aan te kopen, hun verlichting te optimaliseren, hun gebouwen beter te isoleren, het energieverbruik van hun IT-installaties te verminderen, het algemene verbruik van de onderneming te monitoren, subsidies te bekomen om al deze verbeteringen te realiseren, enz.

Nauwe samenwerking

Samen Klimaatactief levert echter nog meer diensten aan de bedrijven. Het platform stelt aan alle bezoekers voor om actie te ondernemen. Voor elk type besparing of uit te voeren werken, kunnen de ondernemingen een offerte op maat aanvragen. Elke aanvraag wordt doorgespeeld naar de partners van Samen Klimaatactief, waaronder ook ENGIE. ENGIE is zelfs een van de Platinumleveranciers van het platform.

“Het is van groot belang dat we een partner als ENGIE hebben om bij te dragen aan Samen Klimaatactief”, zegt Jan Jaeken, die verantwoordelijk is voor het Antwerpse initiatief. “We hebben nog veel werk voor de boeg in de ondernemingen, de kantoorgebouwen, de gezondheidszorg, de scholen… ENGIE speelt een grote rol in de versnelling van het proces dat we in Antwerpen hebben opgestart.”

Bij ENGIE zijn we trots op dit partnerschap. “Deze nauwe samenwerking past in onze strategie om harmonieuze vooruitgang te realiseren”, benadrukt Natalie Dewulf, Head of Strategy, Business Development and Operations Support bij ENGIE Cofely Belux. “Ze verankert onze rol in de energietransitie op de Belgische markt en helpt de leden van Samen Klimaatactief om een lokale, aan hun behoeften aangepaste energieproductie op te zetten.”

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn