ENGIE, de artiest achter de schermen van geUPtimaliseerde culturele gebouwen

Bij de renovatie van tal van culturele gebouwen hoeft ENGIE haar knowhow en reputatie niet meer te bewijzen. Of het nu om het Museum Kunst en Geschiedenis gaat, om het Magritte Museum of De Munt, het maakt niet uit. Voor ENGIE is elk project een nieuwe uitdaging om ons totale energieverbruik naar beneden te krijgen.

Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique 1330×530

ENGIE integreert een verantwoorde groei in de kern van haar vakgebieden om de grote uitdagingen aan te gaan van de energietransitie naar een koolstofarme economie. Laat je door ons meetronen naar deze historische plekken en tentoonstellingsruimten die ENGIE heeft geUPtimaliseerd.

Wat heeft een museum nodig om bezoekers in UPtimale omstandigheden te ontvangen? Elektriciteit, uiteraard, maar ook beveiligingsmiddelen. In grote gebouwen tekent ENGIE Fabricom voor de verlichting en elektriciteitsinstallaties, maar ook voor de plaatsing van bewakingscamera’s.

Voor de recente verlichtingswerken in De Munt heeft ENGIE Fabricom al haar knowhow gebruikt in dienst van deze karakteristieke plek. De ENGIE Groep is al sinds 1994 een trouwe partner van De Munt. Deze steun is niet alleen een creatieve roeping maar heeft ook een sociale dimensie. ‘Een brug tussen twee werelden’, een sociaal programma van De Munt dat kwetsbare bevolkingsgroepen toegang tot cultuur wil verlenen, mag rekenen op de steun van de ENGIE Stichting die de inpassing van jongeren via cultuur tot één van haar hoofdbekommernissen rekent. Begin deze zomer heeft de ENGIE Stichting 1.000 jongeren van uiteenlopende partnerverenigingen in De Munt samengebracht voor de opvoering van ‘Orfeo en Majnun’, een interculturele UPera. De ENGIE Stichting is ook in andere cultuurtempels actief via initiatieven zoals ‘Cantania’, een sociaal-educatief project van Bozar, en het ‘Sesam’ programma van het Magritte Museum.

Meer technische beheeraspecten en exploitatietaken zijn dan weer in de goede handen van ENGIE Cofely. Neem nu bijvoorbeeld het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen. ENGIE Cofely zal er vijf jaar lang instaan voor het technisch onderhoud van onder meer de verwarmingsinstallatie en de ventilatie- en airconditioningsystemen. In het Museum Kunst en Geschiedenis te Brussel (het Jubelpark), een andere plek waar kunstvoorwerpen van onschatbare waarde te bewonderen zijn, opteerden de beheerders voor een warmtekrachtkoppelingscentrale van 1.300 kWe, gebouwd en geïnstalleerd door ENGIE Cofely.

En waarom geen gezinsuitstapje naar de Antwerpse zoo? Daar heeft Thermoco, een dochteronderneming van ENGIE Axima, een slimme verwarmingsinstallatie geïnstalleerd in het nieuwe onderkomen voor chimpansees. ENGIE Axima, erkend expert in koelruimtes, heeft daarnaast ook innovatieve oplossingen voor airconditioning en energiebesparing geïnstalleerd in het Magritte Museum, met als resultaat een besparing van 30% op de verwarmingskosten!

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn