ENGIE stelt zijn oplossingen voor duurzame mobiliteit voor

Van 14 tot en met 22 januari vindt in Brussels Expo op de Heizel het 95ste Autosalon plaats. ENGIE stelt er zijn oplossingen voor elektrisch rijden en rijden op aardgas voor. Als leider in de energietransitie zet de Groep immers in op duurzame mobiliteit.

Salon Auto 2017 jbc

Een energiebedrijf op het Autosalon? Dat is niet zo vreemd als je weet dat ENGIE volop de kaart trekt van duurzame mobiliteit. Rijden op (duurzaam opgewekte) elektriciteit of aardgas is immers heel wat minder belastend voor ons milieu.

Trouwens, met de verkoop van milieuvriendelijke voertuigen gaat het stilaan de goede weg op. In 2016 werden 3.000 aardgaswagens (een verdrievoudiging!), 21.000 plug-in hybrides en bijna 7.000 elektrische auto’s verkocht. Een record!

Aardgas tanken

“Als partner in ENORA baat ENGIE Electrabel in België CNG-tankstations (gecomprimeerd aardgas) uit in Brugge, Nijvel, Zellik, Ollignies, Moeskroen, Doornik en Jemappes. Daar komen er begin dit jaar nog twee bij”, vertelt Ward Bosmans, Sustainable Mobility bij ENGIE Electrabel, “en we zoeken constant nog naar nieuwe mogelijke locaties in de buurt van potentiële klanten. Daarbij mikken we op bedrijven en openbare besturen die overtuigd zijn van de economische en ecologische voordelen van rijden op aardgas. Al zijn onze tankstations natuurlijk ook toegankelijk voor particuliere aardgasrijders.”

Je vindt ENGIE op de stand van de National Gas Vehicle Association in paleis 3 (stand 3.26).

Energiehub

In de haven van Antwerpen bouwt ENGIE een Alternatieve Energiehub voor mobiliteit en transport. Deze hub bestaat uit een LNG (vloeibaar aardgas) bunkerstation voor scheepvaart, een LNG en CNG tankstation voor wegvervoer en een laadplaats voor elektrische voertuigen.

Innoverende laadoplossingen voor elektrisch rijden

Voor de bezitters van een elektrische wagen hebben we een aanbod van Nexxtender-laadoplossingen voor thuis of in bedrijven. De nieuwe Nexxtender Mobile is daarbij het neusje van de zalm.

“Met de Nexxtender Mobile kan je je elektrische wagen opladen via een gewoon huishoudelijk stopcontact”, zegt Ward Bosmans, “Je zult weliswaar niet sneller kunnen laden, maar dat is misschien niet nodig als je bijvoorbeeld ‘s nachts oplaadt. Het grote voordeel is dat de Nexxtender Mobile alle oplaadactiviteiten registreert. Omdat we met de nieuwe Sigfox technologie werken, heb je zelfs geen internet nodig.”

“De Nexxtender Mobile onthoudt alle laadactiviteiten en stuurt de gegevens door naar het bijhorende webplatform van zodra er wel een connectie is. Zo kun je alle oplaadactiviteiten opvolgen en beheren op PC, tablet of smartphone. Bovendien kun je verbruikshistorieken en zelfs rekennota’s eenvoudig creëren en afdrukken.”

ENGIE Powerdale jbcOntdek de laadoplossingen van ENGIE op de stand van Volkswagen in paleis 11.

Download ons gratis e-book ‘Uw gids voor de geschikte laadoplossing voor uw elektrische wagen‘.

Bij Swift

Bij Swift in Terhulpen zorgde ENGIE voor een slimme laadoplossing voor de elektrische voertuigen. ENGIE Cofely installeerde 40 laadpalen bij het bedrijf en een twintigtal bij de werknemers thuis. Daarnaast beheert ENGIE de pieken in het elektriciteitsverbruik wanneer de wagens worden opgeladen en optimaliseert het algemene elektriciteitsverbruik op de site.

In de Benelux

Maar ook buiten onze landsgrenzen stimuleert ENGIE rijden op elektriciteit. Zo haalde het samen met EVbox de grootste aanbesteding binnen voor de plaatsing van openbare laadpunten voor elektrische voertuigen in Nederland. Het contract omvat de installatie van 4.000 laadpunten in Rotterdam en Den Haag.

Tegen 2020 gaat ENGIE Cofely, samen met onder andere Powerdale, in het Groothertogdom Luxemburg 800 laadpalen plaatsen.

Totaaloplossing voor bedrijven

Onze start-up eazy.be biedt bedrijven in samenwerking met leasingbedrijf ALD een totaaloplossing voor elektrisch rijden. Met inbegrip van de leasing van een elektrische auto, de installatie van een laadstation bij de werknemer, de plaatsing van intelligente laadpalen op de bedrijfsparking, laadpassen voor publiek laden…

Vlotter verkeer, minder vervuiling

Duurzame mobiliteit gaat natuurlijk veel verder dan het rijden op zich. Een vlottere verkeersdoorstroming in steden zorgt voor een lagere uitstoot van schadelijke gassen en dus minder vervuiling. ENGIE Fabricom biedt steden en gemeenten een ruime keuze aan slimme mobiliteitsoplossingen, gaande van dynamische verkeersborden tot parkeergeleidingssystemen en dimbare ledverlichting in tunnels.

Brandstof besparen

Er zijn nog andere manieren om in de transportsector brandstof te besparen. Gradius Transport Cooling Group, de leverancier van totaaloplossingen voor gekoeld wegtransport en een onderdeel van ENGIE Axima, stelt op het Autosalon de Thermo King SLXi-trailer koelunit voor (Paleis 3, stand 3.25). Deze belooft een brandstofbesparing tot 20%, verbeterde telematica en temperatuurbeheersing.

Waarschijnlijk kom je onderweg naar het Autosalon wel een van deze oplossingen voor duurzame mobiliteit tegen.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn