ENGIE en Paralympische Beweging gaan samen verder richting Tokyo

Duurzaam partnership tussen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee verlengd met 4 jaar. Ter gelegenheid van de UCI Paracycling World Cup, die van 18 tot 21 mei doorgaat in Oostende, ondertekenen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee (BPC) op zaterdag 20 mei een nieuwe overeenkomst die hen bindt tot en met de Paralympische Spelen van Tokio 2020.

Belgian Paralympic Committee jbc sli

Persbericht

Het is een bijzonder jaar voor het Belgian Paralympic Committee (BPC) en ENGIE. In 2017 vieren zij immers het vijftiende jaar van hun samenwerking. De Groep was immers de eerste private partner van de Paralympische Beweging. ENGIE gelooft sterk in de meerwaarde die de Paralympische Beweging biedt om sport toegankelijk te maken voor personen met een handicap. Dankzij de jarenlange steun van ENGIE hebben het BPC en haar leden Parantee-Psylos en Ligue Handisport Francophone (LHF) hun logistiek en de voorbereidingen in de aanloop naar de verschillende edities van de Paralympische Spelen kunnen verbeteren. Zo konden de atleten bijvoorbeeld in voorbereiding op de Spelen van Peking 2008 voor het eerst genieten van een volledige delegatie-outfit.

In 2009 voegde ENGIE nog een extra dimensie toe aan het partnerschap. Ze lanceerde een professioneel inschakelingsprogramma voor Paralympische atleten dat de kloof met de arbeidsmarkt tijdens of na hun sportieve loopbaan tracht te verkleinen. Samen met het Belgian Paralympic Committee, beide liga’s, het Staatssecretariaat voor Personen met een handicap en de Gewestministers voor Sport werd een overeenkomst ondertekend die voorziet in de aanwerving van Paralympische atleten door verschillende entiteiten van de Groep ENGIE in België. Zo is er bij ENGIE momenteel één sportieve collega aan het werk op de IT-dienst van N-Allo, en dit reeds sinds 2009. Hij beoefent de paralympische sport Goalball, een teamsport bestemd voor personen met een visuele handicap.

Het partnership focust sterk op de ontwikkeling en begeleiding van jonge sporters met een handicap. Daarom lanceerde ENGIE in 2011 de ENGIE Paralympic Talent of the Year trofee, een beloning die elk jaar een groot talent te beurt valt. Op het palmares staan onder meer Paralympisch tafeltenniskampioen Laurens Devos en wielrenner Tim Celen. Celen zal in de wereldbekerleiderstrui aan de start komen van de UCI Paracycling World Cup van Oostende.

De CEO van ENGIE Benelux Philippe Van Troeye benadrukt het engagement van ENGIE: “Wij waren één van de eerste partners van de Belgische Paralympische Beweging. Onze samenwerking gaat dus al heel ver terug. We hechten enorm veel belang aan de prioriteit die het BPC en de twee liga’s aan gehandicaptensport geven. Ze vallen immers perfect samen met de waarden van de groep inzake (her)integratie. Sinds het begin van het partnerschap werden al 7.000 sportievelingen ondersteund en ik ben verheugd dat we dankzij deze verlenging nog meer sporters gaan kunnen helpen!”

Anne d’Ieteren, die begin deze maand aan haar derde mandaat als voorzitter van BPC en LHF begon, is verheugd opnieuw op ENGIE te mogen rekenen: “Het is een als een mooi huwelijk, waarbij we samen de mooie en moeilijke momenten van de Beweging hebben aangewend om onze relatie steeds sterker te maken. We zijn trots dat ENGIE ons continu complimenteert voor de maatschappelijke draagvlakte die we creëren en de meerwaarde die we zo voor hun merk kunnen betekenen, maar tegelijk voor de constante groei van het Belgian Paralympic Committee tot één van de belangrijke sportbonden in ons land.”

Markante feiten en cijfers

  • 2017: 15e verjaardag van het partnerschap tussen ENGIE, BPC en de 2 liga’s Parantee-Psylos en Ligue Handisport Francophone
  • Overeenkomst ENGIE en BPC verlengd tot Spelen in Tokio
  • 7.000 sportievelingen ondersteund sinds het begin van het partnerschap
  • 11 medailles behaald tijdens de Paralympische Spelen in Rio (2016) en 7 in Londen (2012)
  • Sinds 2012 wordt de trofee ‘ENGIE Talent of the Year’ jaarlijks uitgereikt aan een jonge atleet
  • Laurens De Vos, ENGIE Talent of the Year 2014, heeft een gouden medaille behaald tijdens de Paralympische Spelen van Rio 2016 in het tafeltennis
  • Aanwervingscontract voor 6 atleten met topsportstatuut binnen de Groep ENGIE, waarvan 1 nog steeds actief
  • Deelname medewerkers ENGIE aan de acties en activiteiten van BPC

Perscontacten ENGIE:

Geetha KEYAERT (nl)
Tel.: +32 2 518 65 04
E-mail: geetha.keyaert@engie.com

Anne-Sophie HUGÉ (fr)
Tel.: +32 2 518 60 20
E-mail: anne-sophie.huge@engie.com

Perscontact Belgian Paralympic Committee:

Guillaume GOBERT
Tel.: + 32 2 474 51 50

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn