ENGIE Fabricom-Tractebel en Iemants halen Merkur-contract binnen

In het kader van de ontwikkeling van het “Merkur Offshore” windmolenpark heeft de joint-venture ENGIE Fabricom-Tractebel en staalconstructiebedrijf Iemants het contract binnengehaald voor de engineering, de aankoop, de constructie, het testen en de commissioning van het onderstation en de jacket.

Tractebel contrat Merkur contract jbc

Het is ook de eerste keer dat ENGIE Fabricom in een joint-venture zal samenwerken met een andere entiteit van de Groep, namelijk Tractebel (75%-25%), voor de bouw van een offshore onderstation.

Dit project, gefinancierd door een consortium van vijf sponsors (DEME Concessions Wind, Partners Group, InfraRed Capital Partners, GE Energy Financial Services en ADEME) zal worden opgevolgd door GeoSea, de specialist van DEME voor complexe maritieme offshore projecten als algemeen aannemer. Merkur Offshore wordt één van de grootste Duitse windmolenparken in de Noordzee en zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de energietransitieplannen van Duitsland.

Merkur Offshore is een project voor een windmolenpark van 396 MW gelegen op ongeveer 45 km ten noorden van het Duitse eiland Borkum, in de Noordzee. Het park zal 66 windmolens omvatten en vanaf 2018 elektriciteit leveren aan meer dan 500.000 huishoudens per jaar.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn