ENGIE gaat op zoek naar 1.000 nieuwe collega’s tijdens Jobday op 23 februari in Wetteren, Antwerpen, Genk en Namen

ENGIE, een toonaangevende privéwerkgever met 17.000 medewerkers in de energie- en dienstensector in België, wil opnieuw 1.000 nieuwe medewerkers aanwerven. Daarom organiseert het bedrijf op zaterdag 23 februari een speciale Jobday in Wetteren, Antwerpen, Genk en Namen.

4105

ENGIE wil van België een rolmodel maken in energie-efficiëntie. Daarvoor kan het rekenen op duizenden bedreven en bekwame experten. In 2018 werden er bij ENGIE maar liefst 1.400 openstaande vacatures ingevuld in België. En ook dit jaar zet ENGIE verder in op het verwezenlijken van haar ambitie en gaat het op zoek naar 1.000 nieuwe medewerkers voor diverse functies.

Na het succes van de vorige Jobday, krijgen kandidaten op 23 februari 2019 opnieuw de kans om te spreken met werknemers van het bedrijf en om zich  aan te melden voor een brede waaier van functies. Tijdens de Jobday wil ENGIE mensen met of zonder ervaring ontmoeten en snel en doeltreffend een functie identificeren die bij hen past. Het aanbod van de in te vullen vacatures is divers. Niet alleen technische profielen, maar geïnteresseerden met alle mogelijke achtergronden zijn die dag welkom op vier verschillende locaties: Wetteren, Antwerpen, Genk en Namen.

Koen Notelé werd onlangs aangenomen als Sector Manager bij ENGIE Cofely en getuigt over zijn ervaring: “Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na de vorige Jobday van ENGIE in september werd ik onmiddellijk in contact gebracht met de juiste personen en bleek al snel dat er een match was. Ik heb ook iemand kunnen spreken die dezelfde job uitvoerde, waardoor ik een zeer duidelijk beeld kreeg van de jobinhoud.”

Sabinne Van Werde startte een tijdje geleden als Senior Project Manager bij ENGIE Fabricom: “Mijn takenpakket is zeer breed: van offertes, bestellingen, werfbezoeken en de financiële opvolging tot het aanwerven van nieuw personeel. Het is leuk om veel contact met de klanten te hebben en de sfeer is goed. Bovendien zorgt de inzet op duurzame energie voor steeds nieuwe, diverse projecten, zoals het zonnepanelenpark dat we bouwen in Lommel, het grootste van de Benelux.”

Concreet:

Wie geïnteresseerd is in een positie bij ENGIE kan op twee manieren solliciteren:

  • Door online in te schrijven via engie.be/jobday
  • Door een sms te sturen naar het nummer 8989

Hierna wordt de kandida(a)t(e) gecontacteerd om een afspraak te maken voor de Jobday. Tijdens de Jobday zal de sollicitant de mogelijkheid hebben om te spreken met een HR-verantwoordelijke en met een operationele verantwoordelijke van ENGIE. Indien het profiel van de kandida(a)t(e) geschikt wordt bevonden, zal hem/haar een functie aangeboden worden en zal hij/zij uitgenodigd worden op een latere datum om de aanwerving te finaliseren. Na aanwerving volgt de nieuwe medewerker een integratietraject en aangepaste opleidingen.

 

Waar en wanneer?

De sollicitanten die op basis van hun kandidatuur geselecteerd worden, worden op 23 februari verwacht tussen 9u en 13u bij ENGIE op de locatie van hun keuze:

  • Wetteren: Vantegemstraat 39, 9230 Wetteren
  • Antwerpen: Van Immerseelstraat, 66 – 2018 Antwerpen
  • Genk: Henry Fordlaan, 33 – Poort Genk 5880 – 3600 Genk
  • Namen: Boulevard de Merckem 60, 5000 Namen

 

Talent voor diverse functies

ENGIE zoekt 1.000 nieuwe medewerkers, waaronder vooral ingenieurs, technici en projectleiders, maar ook IT-, marketing en salesprofielen. Zowel starters als meer ervaren kandidaten komen in aanmerking. Meer informatie over de Jobday en de gezochte functies is terug te vinden op www.engie.be/jobday.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE BENELUX: “We willen van België een rolmodel maken in energie-efficiëntie. Twee derde van de ENGIE-werknemers zet zich dagelijks in om huizen, bedrijven, scholen, ziekenhuizen en openbare gebouwen in België minder en efficiënter energie te laten verbruiken. Vorig jaar mochten we meer dan 1.000 nieuwe collega’s verwelkomen die deze ambitie mee verwezenlijken. Ook dit jaar zoeken we nieuw talent met of zonder ervaring, mensen die geboeid worden door technische en commerciële uitdagingen en die een bijdrage willen leveren aan de energietransitie, met een onafgebroken focus op kwaliteit en veiligheid.”

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn