ENGIE gaat op zoek naar nieuwe collega’s tijdens sollicitatiedag op 24 maart

ENGIE, een toonaangevende privéwerkgever van het land, met 17.000 medewerkers in de energie- en dienstensector, zal in 2018 meer dan 800 nieuwe medewerkers aanwerven in België. Daarom organiseert ENGIE op zaterdag 24 maart een speciale sollicitatiedag in Gent, Antwerpen en Genk waarbij het op zoek gaat naar technisch talent in verschillende regio’s.

ENGIE sollicitatiedag jbc sli

Persbericht

In België heeft ENGIE de ambitie om meer dan 800 medewerkers aan te werven in 2018. Daarom organiseert ze op zaterdag 24 maart een sollicitatiedag in drie Vlaamse steden: Gent, Antwerpen en Genk.

Met deze sollicitatiedag wil ENGIE het de sollicitanten makkelijk maken om zich aan te melden. ENGIE wil mensen (m/v) met of zonder ervaring met een technisch opleidingsprofiel ontmoeten en snel en doeltreffend een functie identificeren die bij hen past in het aanbod van de in te vullen vacatures.

Raf Laevaert werd aangenomen als site supervisor bij ENGIE Fabricom na een dergelijke sollicitatiedag en getuigt over zijn ervaring: “Ik was zelf geïnteresseerd in een aantal functies bij ENGIE en omdat mijn profiel bij meerdere jobs paste, werd ik door de HR-medewerkers uitgenodigd voor een job day. Daar kon ik rechtstreeks spreken met de managers en de collega’s waar ik mee zou samenwerken, en kwam ik meer te weten over de jobinhoud en hoe het er op het terrein precies aan toe gaat. Dat was voor mij een grote meerwaarde en zo kon ik me ook een beter beeld vormen van alle mogelijkheden binnen de verschillende entiteiten van een bedrijf als ENGIE. Uiteindelijk hield ik aan die dag niet alleen drie goede gesprekken, maar ook drie jobaanbiedingen over!”

Waar en wanneer

De kandidaten die op basis van hun kandidatuur geselecteerd worden, worden op 24 maart verwacht tussen 9u en 12u bij ENGIE op de locatie van hun keuze:

  • Gent: Energiestraat, 2 – 9042 Gent
  • Antwerpen: Van Immerseelstraat, 66 – 2018 Antwerpen
  • Genk: Henry Fordlaan, 33 – Poort Genk 5880 – 3600 Genk

Concreet

Wie geïnteresseerd is in een positie bij ENGIE kan op drie manieren solliciteren:

  • Door een sms te sturen naar het nummer 8989.
  • Door direct in te schrijven op de website.
  • Door een mail te sturen naar staffing@engie.com.

Hierna wordt de kandida(a)t(e) gecontacteerd om een afspraak te maken voor de sollicitatiedag.

Tijdens de sollicitatiedag zal de kandida(a)t(e) de mogelijkheid hebben om te spreken met een HR-verantwoordelijke en met een operationele verantwoordelijke van ENGIE. Indien het profiel van de kandida(a)t(e) geschikt wordt bevonden, zal hem/haar een functie aangeboden worden en zal hij/zij uitgenodigd worden op een latere datum om de aanwerving te finaliseren. Na aanwerving volgt de nieuwe medewerk(st)er een integratietraject en aangepaste opleidingen.

Om mensen warm te maken voor de sollicitatiedag, zal radiozender Joe op dinsdag 20 maart een live uitzending organiseren van de Muziekfabriek bij Sportoase in Brasschaat, een publiek-private samenwerking met ENGIE Cofely. In dat programma zetten presentoren Sven Ornelis en Anke Buckinx hun ochtendshow volledig in teken van de werkende luisteraar, met getuigenissen van medewerkers van ENGIE. De uitzending bij Sportoase vindt dinsdagochtend 20 maart plaats van 6u tot 10u.

Technisch talent voor diverse functies

ENGIE zoekt 800 ingenieurs, technici en projectleiders. Zowel starters als meer ervaren kandidaten komen in aanmerking. Meer informatie over de sollicitatiedag en de gezochte functies is terug te vinden op de website.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: “ENGIE is wereldwijd leider op vlak van energie en daaraan verbonden services. ENGIE is echter ook een verantwoordelijke en lokaal verankerde speler die de ambitie heeft om bij te dragen aan de ontwikkeling van harmonieuze vooruitgang in België. Hiervoor willen wij onze klanten de beste technische en energiegerelateerde oplossingen bieden en ons omringen met de geschikte profielen om aan hun behoeften te voldoen. Momenteel zoeken wij nieuw talent met of zonder ervaring, mensen die geboeid worden door technische uitdagingen op het gebied van energieverbruik en die een bijdrage willen leveren aan de energietransitie met een onafgebroken focus op kwaliteit en veiligheid.”

Perscontact ENGIE:

Anne-Sophie HUGÉ
Tel.: +32 2 518 60 20
E-mail: anne-sophie.huge@engie.com

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn