ENGIE loodst je door de luchthaven

De energietransitie vereist een steeds meer koolstofvrije energieproductie, maar ook een steeds efficiënter gebruik ervan. Vooral grote vastgoed- en technische gebouwen zoals luchthavens zijn bijzonder energie-intensief. Als leider in de koolstofvrije transitie en met 17.000 energie- en dienstenexperts in België treedt ENGIE steeds meer op als de voorkeurspartner voor steeds groenere, meer lokale en efficiëntere energie.

1
2
3

Luchthavens zijn complexe omgevingen waar hoogtechnologische oplossingen, die de veiligheid en het comfort van de passagiers garanderen, essentieel zijn. ENGIE is al meer dan 30 jaar actief in de luchthavensector en is actief op 26 internationale luchthavens waaronder BSCA, Brussels Airport, Paris Charles de Gaulle, Boston Logan, Amsterdam Schiphol, Pierre-Elliott-Trudeau Montréal, London Gatwick, etc. en zorgt zo voor het comfort en de veiligheid van enkele miljoenen passagiers per jaar.

 

Now boarding!

Bijna gepakt en gezakt, klaar om naar de zon te vliegen? Relax, ENGIE zorgt voor een veilig, vlot verloop van jouw vlucht. Je vakantie start al meteen op de luchthaven, dankzij het optimaal teamwerk van honderden collega’s. Vlieg even mee, van primeur naar primeur.

Vliegvakantie, in een notendop wil dat zeggen: bagage inchecken, handbagage door de security loodsen en met een veilig gevoel doorheen de luchthaven wandelen. Toch? Wel, overal speelt ENGIE een onzichtbare maar cruciale rol. ENGIE Cofely is een eerste voorbeeld. De schuifdeur waarlangs je binnenstapt, het infoscherm waarop je je vlucht raadpleegt, de weegschaal aan de check-in balie, de veiligheidscontrole van je handbagage, de sanitaire stop onderweg naar de gate, het opladen van je laptop aan de gate, de loopbrug richting vliegtuig: overal in Brussels Airport duikt ENGIE Cofely op. Zelfs de frisse lucht als je aan boord stapt, is er dankzij ons!

 

Wereldwijde reputatie

ENGIE Fabricom staat in voor heel wat elektrische en elektromechanische uitrustingen, waaronder het volledige bagagesysteem en alle machines die instaan voor de screening van de handbagage. Plaatsing, onderhoud, herstellingen, … ze doen het allemaal. Veiligheid is vanzelfsprekend cruciaal op Brussels Airport. Zowel voor de handbagage als de ruimbagage verhogen de veiligheidsstandaarden en dat brengt steeds nieuwe screeningmachines met zich mee. Wat bagagebehandeling en -screening betreft, heeft ENGIE Fabricom trouwens wereldwijd een dijk van een reputatie. De afdeling Airport Systems heeft toepassingen in meer dan 50 luchthavens. Hun screeningsplatform voor handbagage in Zaventem is het meest moderne van Europa en werd al op meerdere plaatsen geïntroduceerd.

 

Ticket naar de zon

Wie naar de zon wil, heeft een grote kans om bij TUI aan boord te gaan. De touroperator kent ENGIE Axima maar al te goed. In hun grote onderhoudshal voor de TUI-vliegtuigen kwam ENGIE Axima met een huzarenstuk op de proppen door de enorme loods (30 meter hoog, 7 000 m2 betonvloer) uit te rusten met een branddetectie- en blussysteem dat uniek is in België. De hal kan door dit systeem binnen de drie minuten bedekt worden met een 2 meter dikke schuimlaag. Schuim ja, want water is te gevaarlijk in combinatie met de kerosine van de vliegtuigen. De activiteiten van ENGIE Axima beperken zich trouwens niet alleen tot deze hal. Zo plaatsten ze HVAC-installaties op diverse locaties op Brussels Airport.

 

ENGIE in dienst van de luchthavens

De filialen van ENGIE zijn al bijna 30 jaar actief in de luchthavensector en vullen elkaar perfect aan. In die periode ontwikkelden zij er een enorme knowhow, op diverse domeinen. Het aanbod van ENGIE voor de spelers in de luchthavensector is dan ook zeer uitgebreid: systemen voor videobewaking en controle van de passagiers, beheer van de mededelingenborden, beheer van de aviobruggen, systemen voor vliegtuiggeleiding en -vertrek, technisch en energiebeheer van de gebouwen…

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn