ENGIE M2M viert zijn 400.000ste abonnement op zijn 3de verjaardag

Slechts drie jaar na zijn oprichting heeft ENGIE M2M, onderdeel van Groep ENGIE, al meer dan 400.000 abonnementen. De exclusieve operator van het netwerk Sigfox in België zet zo zijn groei in het Internet of Things gestaag voort.

ENGIE M2M Internet of Things jbc sli

ENGIE heeft de ambitie om van België een koploper in energie-efficiëntie te maken. Dankzij de uitgebreide expertise van zijn teams en de complementariteit van hun businesses, wil de Groep en zijn dochterondernemingen huizen, ziekenhuizen, scholen, straten en infrastructuren verjongen. Hiervoor bieden ze innovatieve toepassingen aan die efficiënt, veilig, groen en digitaal zijn.

ENGIE wil ook een belangrijke rol spelen in het Internet of Things (IoT) en de digitalisering van energietoepassingen. In juni 2015 richtte de Groep ENGIE M2M op, een dochteronderneming die als exclusieve operator voor België het IoT-netwerk op basis van de Sigfox-technologie uitbaat.

Anderhalf jaar later dekt het ENGIE M2M netwerk het hele Belgische gebied. Zo zet het bedrijf zijn groei verder en heeft het na bijna drie jaar al 400.000 abonnementen afgesloten in België. Elke dag worden er 600.000 berichten over het ENGIE M2M netwerk verzonden. ENGIE M2M wil deze groei nog versterken en tegen eind 2020 een miljoen abonnementen verkocht hebben. Om dit ambitieuze objectief te behalen, beperkt ENGIE M2M zijn rol niet tot netwerkoperator, maar zal het in de toekomst ook een all-in solutions integrator zijn.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn