ENGIE neemt EVBox over, de grootste Europese speler inzake laadoplossingen voor elektrische voertuigen

ENGIE kondigt aan dat het EVBox heeft overgenomen. Het in Nederland gevestigde bedrijf is één van de wereldmarktleiders inzake laadoplossingen- en diensten voor elektrische voertuigen met meer dan 40.000 laadstations in dienst.

ENGIE elektrische voertuig véhicule électrique jbc sli

Persbericht

Elektrische mobiliteit: wereldwijd een snel groeiende en schone energie-opportuniteit voor ENGIE

De markt van elektrische voertuigen groeit snel wanneer de kosten dalen, de performantie stijgt en er aantrekkelijke nieuwe voertuigen op de markt komen. Deze sector biedt een natuurlijke groeikans voor ENGIE in lijn met haar strategie om nieuwe, snelgroeiende, innovatieve businesses te ontwikkelen in een gedecentraliseerde en gedecarboniseerde en digitale energieruimte. Door de globale aanwezigheid en de energiemogelijkheden van ENGIE te combineren met de toonaangevende technologie en tought leadership van EVBox in de markt van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, zal ENGIE zich in een unieke positie bevinden om klanten in alle segmenten, wereldwijd, innovatieve en aantrekkelijke en uitgebreide laadoplossingen en energiegerelateerde diensten voor elektrische voertuigen aan te bieden. De overname van EVBox laat een versnelling toe van de strategie van ENGIE als een pionier binnen de energierevolutie.

EVBox heeft het commercieel succes en de kwaliteit van haar oplossingen reeds aangetoond door meer dan 40.000 laadstations te installeren verspreid over 20 landen. Dankzij deze combinatie wil ENGIE op dit gebied wereldwijd de grootste speler zijn en de ontwikkeling van groene mobiliteit faciliteren voor haar klanten. Tegelijkertijd wil ze essentiële energieoplossingen aanbieden die laadstations voor elektrische voertuigen nodig hebben voor de klanten en het elektriciteitsnetwerk.

“ENGIE ziet de overname van EVBox als een strategische stap naar een volledig nieuw energieparadigma waar de wereld naar verschuift. Het is ook de eerste grote investering van ENGIE in één van haar meest snelgroeiende strategische prioriteiten. ENGIE en EVBox delen een gemeenschappelijke visie in elektrische mobiliteit en hebben de overtuiging dat wanneer ze hun capaciteiten combineren, dit een unieke opportuniteit met zich meebrengt om een globale, toonaangevende speler te creëren inzake laadoplossingen voor elektrische voertuigen dat enkel gepositioneerd is om klanten heel aantrekkelijke laad- en energieoplossingen aan te bieden”, zei Thierry Lepercq – Executive Vice-President Research, Technologies & Innovation bij ENGIE.

EVBox: een toonaangevende speler inzake laadoplossingen voor elektrische voertuigen

EVBox ontwikkelt en verkoopt reeds sinds 2010 laadoplossingen voor elektrische voertuigen en heeft zijn marktleiderschap al gevestigd in zijn thuisland. De onderneming verkoopt laadstations, laadbeheer software en diensten voor de business, publieke sector en residentiele klanten. Ze heeft ook een reputatie opgebouwd in toonaangevende kwaliteit en innovatie. EVBox is recent gestart met de uitbreiding van haar geografisch bereik naar België, Frankrijk, Scandinavië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika, en bereikt ondertussen nog 20 landen via een sterke basis van partners.

“EVBox kent een snelle en internationale groei, dankzij Gilde Equity Management dat in 2014 in EVBox heeft geïnvesteerd. We zijn naar het hoofdkantoor in Amsterdam verhuisd, hebben het team van 18 naar 65 werknemers gebracht en hebben onze aanwezigheid in 10 nieuwe landen uitgebreid in minder dan twee jaar. We hebben de architectuur van het product hertekend en hebben een best-in-class laadsysteem gecreëerd dat schaalbaar is en dat overal ter wereld ontplooid kan worden. Met de ontwikkeling van een nieuwe generatie laadoplossingen en software en met de steun van ENGIE hebben we alle ingrediënten om een wereldwijde leiderspositie te claimen om zo onze oplossingen naar miljoenen klanten te brengen”, zei Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox.

Groene mobiliteit bij ENGIE

ENGIE beschouwt transport als een sector waar een zeer grote ontwikkeling mogelijk is. Transport is verantwoordelijk voor 23% van de wereldwijde CO2-uitstoot (en zelfs 30% in Europa); 95% van de verbruikte energie door deze sector komt van olie. Vandaag is de transformatie naar een mobiliteit dat minder CO2 uitstoot, minder vervuilend en vlotter is, essentieel voornamelijk in steden waar drie op vier personen zullen wonen tegen 2050. Om deze uitdaging aan te kunnen gaan, ontwikkelt ENGIE advies verlenende activiteiten inzake stedelijke planning, oplossingen voor openbaar vervoer (elektrificatie, signaalsysteeminstallaties, optimalisatie van diensten), alternatieve brandstoffen (inclusief elektrische mobiliteit en aardgas) en digitale platformen om de verkeersdoorstroming te verbeteren.

Over EVBox

EVBox is de internationale marktleider in laadoplossingen voor elektrische voertuigen en de bijbehorende cloud-based services, met een geïnstalleerde basis van wereldwijd meer dan 40.000 laadpunten die individuen, businesses, faciliteiten en grote openbare laadnetwerken bedienen. EVBox laadoplossingen zijn universeel en kunnen gebruikt worden door elk elektrisch voertuig. Met hoogstaande hardware, en cloud-gebaseerde software toepassingen, biedt EVBox de veiligste en de meest gebruiksvriendelijke laadervaring aan bestuurders van elektrische voertuigen over de hele wereld. EVBox heeft een uitgebreide geïnstalleerde basis van laadpunten, die 26 landen en 980 steden over de hele wereld bereiken.

Over ENGIE

ENGIE ontwikkelt haar activiteiten (elektriciteit, aardgas en energiediensten) rond een model op basis van verantwoordelijke groei als antwoord op de grootste uitdagingen van de energietransitie naar een koolstofarme economie: toegang tot duurzame energie, matiging van en aanpassing aan de effecten van de klimaatverandering en rationeel grondstoffengebruik. De Groep biedt individuen, steden en bedrijven heel efficiënte, innovatieve oplossingen, grotendeels op basis van haar expertise in vier sleutelsectoren: hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, vloeibaar gemaakt aardgas en digitale technologie. ENGIE stelt wereldwijd 153 090 mensen tewerk en realiseerde in 2016 een omzet van € 66,6 miljard. De Groep staat genoteerd op de beurs van Parijs en Brussel (ENGI) en is vertegenwoordigd in de voornaamste internationale beursindexen: CAC 40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe and Euronext Vigeo (World 120, Eurozone 120, Europe 120 and France 20).

Perscontact ENGIE:

Tel. Frankrijk: +33 1 44 22 24 35
E-mail: engiepress@engie.com

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn