ENGIE Sun4Business biedt zonnepanelen voor ondernemingen aan

ENGIE Electrabel brengt een aanbod van zonnepanelen voor ondernemingen op de markt, dat steunt op het derde-investeerdermodel. Daarbij hoeft de klant niet te investeren, maar geniet hij toch van een lagere energiefactuur en wordt hij op termijn eigenaar van zijn installatie.
06/12/2016

Nadat het reeds een aanbod van zonnepanelen voor residentiële klanten lanceerde, stelt ENGIE Electrabel vandaag een innovatief concept voor kleine en grote ondernemingen voor. Daarvoor werd samen met Orka een nieuw dochterbedrijf opgericht: ENGIE Sun4Business. Het bijzondere aan het aanbod? Het is een all-in formule voor de installatie en het beheer van de zonnepanelen volgens het derde-investeerdermodel.

 

Hoe werkt de derde-investeerderformule?

Omdat het een all-in formule is, wordt ENGIE Sun4Business het enige aanspreekpunt voor de klant. Het neemt de studie, de financiering, de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen op zich. Bovendien beheert het ook de aanvraag van subsidies en groenestroomcertificaten, waarbij het rekening houdt met de regionale verschillen. De klant hoeft niet te investeren.

Tijdens de volledige duur van het contract geniet de onderneming van een aanzienlijke korting op de energiefactuur. ENGIE Sun4Business verkoopt de lokaal geproduceerde groene stroom immers tegen een prijs die beduidend lager is dan de marktprijs. Naargelang het gewest en de technische specificaties van de installatie zal de onderneming tussen 20% en 50% minder betalen dan de gebruikelijke prijs.

Aan het einde van het contract, dat is 10 jaar in Wallonië en Brussel en tussen 15 en 20 jaar in Vlaanderen, wordt de onderneming eigenaar van de installatie. Vanaf dan worden de voordelen nog groter omdat de geproduceerde elektriciteit dan helemaal niets meer kost, afgezien van de onderhoudskosten van de installatie. Als het bedrijf niet alles opgebruikt, dan biedt ENGIE Electrabel de mogelijkheid om de op het net geïnjecteerde productie over te kopen. Gezien de kwaliteit van de installaties van vandaag zal de onderneming zeker nog een tiental jaar volledig voor eigen rekening kunnen genieten van de exploitatie van haar panelen, zonder dat ze bij de start een euro hoefde te investeren.

 

Tot welke ondernemingen richt deze formule zich?

Het aanbod van ENGIE Sun4Business moet uiteraard rendabel zijn voor beide partijen. De omvang van de installatie, het verbruiksprofiel en de kWh-prijs zijn belangrijke criteria waarmee rekening moet worden gehouden. Daarnaast zijn er de gewestelijke verschillen voor subsidies en reglementeringen. In Brussel moet een project een omvang hebben van minimum 100 kWp of 1.000 m². In Vlaanderen en in Wallonië, is een oppervlakte van 2.000 m² vereist om rendabel te zijn.

Het aanbod van ENGIE Sun4Business is niet alleen voor ondernemingen interessant. Ook publieke instellingen en openbare besturen, die niet altijd over het kapitaal beschikken om te investeren, zullen kunnen genieten van alle voordelen van zonneproductie, samen met een betrouwbare partner.

Met deze derde-investeerderformule mikt ENGIE Electrabel op meer dan 60 MW geïnstalleerde capaciteit tegen 2020. Deze doelstelling sluit perfect aan bij de ambities van de Groep ENGIE als wereldleider in de energieomslag.

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

Brouwerij St-Feuillien wordt groter en duurzamer met de hulp van ENGIE

Brouwerij St-Feuillien, die dit jaar haar 150ste verjaardag viert, investeert in de toekomst en gaat de hedendaagse milieu-uitdagingen aan. Het bedrijf presenteert vandaag zijn nieuwe productielijnen, geïnstalleerd in twee nieuwe gebouwen, zijn waterzuiveringsinstallatie, die voldoet aan de strenge lozingsnormen voor afvalwater, zijn energieterugwinningsproces, en zonnepanelen, geïnstalleerd door ENGIE, die jaarlijks het equivalent van een derde van het elektriciteitsverbruik van de site zullen produceren.
28/11/2023
Card image cap
Pers

Site van Puratos in Andenne wordt duurzamer dankzij 4200 zonnepanelen geplaatst door ENGIE

ENGIE installeerde, financierde en onderhoudt een zonnepaneleninstallatie bij Puratos in Andenne, een wereldleider in ingrediënten voor bakkerij, patisserie en chocolade. Dankzij deze installatie van 2 megawatt kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot reduceren met 750 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 375 dieselwagens.
17/11/2023
Card image cap
Pers

ENGIE klanten kunnen tot 30% besparen op hun energiefactuur

Het voorbije jaar heeft ENGIE zijn 2,5 miljoen residentiële klanten extra bijgestaan tijdens de wintermaanden en hen actief gesteund in hun inspanningen om minder energie te verbruiken. Met resultaat: dankzij de verschillende energiebesparings-tools hebben ENGIE klanten tot maar liefst 30% minder verbruikt. Nu de winter snel in aantocht is, lanceert ENGIE zijn nieuwe campagne ‘Doe de Check&Save’, om verder te bouwen op het resultaat van vorig jaar en nog meer mensen te helpen om hun energiebudget onder controle te houden en tegelijk ook hun CO2-impact te beperken.
25/10/2023
Card image cap
Pers

Minister Tinne Van der Straeten bezoekt Laborelec, het groeiende internationale R&D-centrum van ENGIE in België

Laborelec, het R&D-centrum voor elektrische technologieën van de ENGIE Groep, verwelkomt vandaag federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten voor een ontmoeting met de experts die mee vorm geven aan de toekomst van de energietransitie in België. Laborelec rekruteerde het afgelopen 1,5 jaar niet minder dan 64 nieuwe wetenschappers en onderzoekers om te beantwoorden aan de groeiende vraag naar onderzoek en operationele ondersteuning rond de nieuwste energietechnologieën, vooral op het vlak van hernieuwbare energie. Daarmee tekent het expertisecentrum in Linkebeek al zijn zevende opeenvolgende jaar van forse groei op.
18/10/2023