ENGIE versterkt de groei van zijn start-up Cozie

Cozie, de startup die opgericht werd met de steun van ENGIE en die gespecialiseerd is in energie-efficiëntie en –optimalisatie oplossingen, heeft zonet een acquisitie gedaan van twee nieuwe bedrijven: CV-Techniek uit Lier en Moens uit Waasmunster. Cozie telt vandaag al 160 werknemers en is actief …

ENGIE Cozie jbc sli
ENGIE Cozie jbc sli

Persbericht

… in vier provincies (Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en sinds kort ook Antwerpen). De start-up doet zowel installaties als onderhoud van hoogrendementsverwarmingsketels, zonnepanelen en isolatiesystemen. Cozie heeft de ambitie om de perimeter van zijn activiteiten uit te breiden naar heel België tegen 2020 via toekomstige acquisities in Wallonië.

ENGIE heeft de ambitie om van ons land een rolmodel te maken inzake energie-efficiëntie dankzij de brede waaier aan expertises binnen zijn teams en de complementariteit van zijn activiteiten, maar ook door partnerships en de oprichting van dynamische start-ups.

De groei van Cozie kadert helemaal in de wil van ENGIE om aan zijn klanten, naast de levering van energie, ook een gamma van innovatieve en digitale producten en diensten aan te bieden die hun woning aan een verjongingskuur onderwerpen en de energie-efficiëntie verhogen.

Sinds de oprichting van de start-up begin 2017 deed Cozie al enkele overnames van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de installatie van verwarmingsketels, sanitaire installaties en zonnepanelen. De medewerkers van Ongenae Daniel en Zoon in West-Vlaanderen, van Hardenne in Oost Vlaanderen en van Stallaerts in Vlaams Brabant hebben het team van Cozie in de loop van vorig jaar vervoegd. Cozie is nu dus ook actief in de provincie Antwerpen via de bedrijven CV-Techniek in Lier en Moens uit Waasmunster. De overnames van deze bedrijven, die gespecialiseerd en erkend zijn in energiediensten in woningen, versterken de lokale verankering van Cozie die de ambitie heeft om zijn activiteiten uit te breiden naar heel België tegen 2020.

Cozie telt vandaag 160 medewerkers die zowel actief zijn op de particuliere als de professionele markt.

Via deze twee nieuwe acquisities verbreedt Cozie aanzienlijk de geografische perimeter van zijn activiteiten. Bovendien blijft de start-up zijn diensten ook verder ontwikkelen. Onlangs opende Cozie een telefoonlijn die 24u/7d beschikbaar is om klanten verder te helpen maar ze ook te depanneren wanneer nodig (via het gratis nummer 0800 60 780). Daarnaast ontwikkelde de start-up, in samenwerking met Energyville, Homefit een gratis online tool om gemakkelijk en snel een energieaudit te doen van een woning.

Over CV Techniek

CV Techniek NV telt bijna 50 werknemers en is de referentie in verwarming in de regio Antwerpen. De onderneming is gespecialiseerd in verwarmings- en sanitaire installaties voor appartementsgebouwen.

Over Moens

Moens BVBA is een familiebedrijf uit Waasmunster en gespecialiseerd in HVAC-installaties (verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitaire installaties). Moens beschikt eveneens over een eigen technische studie- en installatiedienst om KMO’s een service van hoogstaand niveau te kunnen verlenen.

Perscontact ENGIE:

Anne-Sophie HUGÉ
Tel.: +32 2 518 60 20
E-mail: anne-sophie.huge@engie.com

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn