ENGIE zoekt met speeddating 400 nieuwe medewerkers

ENGIE, een van de belangrijkste werkgevers van het land, met 17.000 medewerkers in de energie- en dienstensector, zoekt technisch talent en organiseert daarom op zaterdag 7 oktober een jobhappening met speeddating.

ENGIE Jobhappening jbc sli

Persbericht

De energietransitie is gestart. Hiervoor is ENGIE op zoek naar 400 nieuwe medewerkers met een technisch profiel. Na twee geslaagde edities in april dit jaar en november 2016 wil ENGIE met dit initiatief verder nieuw talent aanwerven voor ENGIE Axima, ENGIE Cofely, ENGIE Electrabel en ENGIE Fabricom. ENGIE wil mensen met een technisch opleidingsprofiel ontmoeten, met of zonder ervaring, en voor hen een functie zoeken die bij hen past in het aanbod van 400 openstaande vacatures.

Een efficiënte manier om de juiste profielen te vinden

Tijdens dit unieke job evenement ontmoeten sollicitanten, medewerkers van ENGIE tijdens verschillende ‘speeddatesessies’. Kandidaten krijgen zo van ervaringsdeskundigen informatie uit eerste hand over hun carrièremogelijkheden en het werken bij één van de verschillende ENGIE-entiteiten. Verloopt het gesprek positief en is er een match tussen de kandidaat en een vacature, dan wordt er meteen een volgend gesprek ingepland.

Een inschrijvingsprocedure met een sms’je

Om zich in te schrijven, kunnen de sollicitanten naar 8989 sms’en en worden ze opgebeld. Ze kunnen ook naar www.engie.be/jobhappening gaan en zich daar inschrijven.

De jobhappening vindt plaats bij ENGIE in Antwerpen, Van Immerseelstraat 66, van 08.30 tot 13.00 uur.

Technische talenten voor functies die rechtstreeks betrokken zijn bij de energietransitie

ENGIE is op zoek naar technici van niveau technisch hoger secundair, bachelor of master (ingenieurs gespecialiseerd in de volgende domeinen – met of zonder ervaring: centrale verwarming, koeling, elektromechanica, elektriciteit, automatisering en projectbeheer). Ze zullen vooral ingezet worden in de volgende functies of domeinen: projectbeheer; engineering en bouw; contractbeheer; engineering rond onderhoud, exploitatie en automatisering; technicus in elektriciteit, mechanica, centrale verwarming, koeling…

Een job via speeddating: het werkt!

Kris, 40 jaar: “Na het behalen van mijn diploma elektromechanica heb ik 15 jaar in een multimediawinkel gewerkt. Daarna deed ik gedurende vier jaar het onderhoud in de openbare gebouwen voor de gemeente Hemiksem.In april 2017 hoorde ik op de radio dat ENGIE een rekruteringsronde hield. Ik heb een sms verstuurd naar 8989 en kreeg meteen een bericht van ENGIE om een afspraak te maken voor de jobhappening in Zwijndrecht, die de eerstvolgende zaterdag al plaatsvond. Ik sprak er tijdens de speeddating met mensen uit de praktijk en ben er met vier jobaanbiedingen buiten gekomen! Enkele gesprekken later, na het maken van mijn keuze, werd mijn arbeidsovereenkomst bij ENGIE Cofely eind mei ondertekend. Ik heb mijn opzegtermijn voltooid en ben begin augustus gestart in mijn nieuwe job. Ik onderhoud HVAC- en elektrische systemen in grote infrastructuren (flatgebouwen, openbare gebouwen, zwembaden…) op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant. Dankzij mijn nieuwe job kan ik mijn opleiding en mijn ervaring combineren en meteen toepassen in gevarieerde vaardigheidsdomeinen en op verschillende plaatsen. Ik ben heel blij met deze variatie. Dankzij de sms en de jobhappening kon ik heel gemakkelijk bekijken welke vacatures voor mij interessant waren, zowel inhoudelijk als qua woon-werkafstand!”

Carolien, 27 jaar: ”Ik ben industrieel ingenieur-elektromechanica. Vorig jaar kreeg ik een uitnodiging voor de jobhappening in november. Aangezien ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging ben ik hier uiteraard op ingegaan. Na de presentatie van wat de Groep ENGIE allemaal te bieden heeft, kon je kennismaken met managers en kreeg je onmiddellijk contact met een aanwervingsmedewerker van ENGIE. Met alle informatie die op een zeer korte tijd verkregen werd, werd er direct gekeken welke jobs mij interesseerden en welke vacatures het beste aansloten op mijn wensen. De week na deze jobhappening werd ik al opgebeld door de aanwervingsmedewerker. Na enkele weken en een paar gesprekken kreeg ik mijn contract al aangeboden. Sinds januari dit jaar werk ik bij ENGIE Axima als Technical Designer. Mijn job bestaat uit het ontwerpen van koelinstallaties. Om de projecten vlot te laten verlopen, bestel ik alle materialen op tijd en hierbij is het nauwe contact met leveranciers zeer belangrijk. Ook het contact met de klant is zeer belangrijk. Gedurende het project ga ik ook geregeld langs op de werf. Een heel gevarieerde job met de nodige uitdagingen alsook met continue opleidingen die zorgen voor de nodige bijscholing!”

Rudy Goossens, Head of Recruitment & Mobility ENGIE Benelux: “ENGIE wil graag het voortouw nemen in de energietransitie. Deze transitie houdt in dat we de uitstoot van CO2 door energieconsumptie willen verlagen, en onze klanten de beste energieoplossingen willen aanbieden. Dit gaat gepaard met technische uitdagingen. We zijn op zoek naar nieuw talent met een technische opleiding, met of zonder ervaring, dat geïnteresseerd is in technische uitdagingen en energie. We zoeken mensen die graag een steentje willen bijdragen tot de energieovergang en die steeds oog hebben voor kwaliteit en veiligheid.”

Perscontact ENGIE:

Anne-Sophie HUGÉ
Tel.: +32 2 518 60 20
E-mail: anne-sophie.huge@engie.com

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn