ENGIE zorgt dat de supporters altijd een fris pintje hebben!

thomas-picauly-65648-unsplash

De koeling van de vaten, het leveren van elektriciteit voor hun geautomatiseerde reiniging, oplossingen om hun energie-efficiëntie te UPtimaliseren… de ENGIE-entiteiten leveren essentiële diensten aan tal van Belgische brouwerijen! Tijdens het WK is dat geen onbelangrijke opdracht…  

In het café of gezellig thuis op de sofa kom je ‘s avonds tijdens het bekijken van de match wellicht al eens in de verleiding om van een biertje te genieten. Je doet dat natuurlijk met mate en … zonder te vermoeden dat de entiteiten van ENGIE nauw betrokken zijn bij het zeer energieverslindende productieproces!

In de eerste plaats maakt vooral de ketel deel uit van de energie-intensieve fase van dat proces,  maar ook flessenspoelmachines, het koelen van de fermentatietanks en -kelders en de verlichting van de bottelarij verbruiken een flinke hap.  Op deze plekken spelen onze teams van ENGIE Axima-, ENGIE Electrabel- en ENGIE Fabricom allemaal een cruciale rol waarbij ze elk met aangepast advies en services het behoud van de smaak en de kwaliteit van je favoriete brouwsel verzekeren.

Zo adviseert ENGIE Electrabel bijvoorbeeld Duvel Moortgat bij hun energiebeleid en garandeert het de foutloze stroomverdeling die noodzakelijk is voor het hele brouwproces. ENGIE Axima speelt dan weer een rol bij het koelen van de fermentatie- en opslagtanks van de Kriek bij brouwerij Belle-vue … maar ook nog nadat de flesjes in de koelcel terechtkomen van je lokale supermarkt, die vaak door dezelfde teams wordt onderhouden. ENGIE Fabricom is  op haar beurt  aanwezig in brouwerij Martens in het noorden van het land, en de brouwerij van Chimay verder naar het zuiden, waar onze teams verantwoordelijk waren voor diverse aansluitingen van nieuwe elektrische installaties. Bij brouwerij Martens hebben onze teams, om te voldoen aan de strenge regels die gelden in de sector, onlangs een zelfreinigend systeem geïnstalleerd om de regelmatige spoeling van de leidingen te automatiseren. Bij AB Inbev in Jupille waren ze dan weer betrokken bij het beveiligen van de transportbanden (nieuwe sensoren, tracking van de flesjes, …).

Overmatig alcoholgebruik schaadt de gezondheid. Drink met mate.

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn