Jef Vandorpe is het nieuwe ENGIE Talent of the Year

ENGIE Talent of the Year beloont sinds 2012 elk jaar een paralympische atleet. Voor deze 6de editie is het de jonge rolstoeltennisser Jef Vandorpe die de titel wint.

ENGIE Talent of the Year jbc sli

“Ik had het helemaal niet verwacht, maar het is een mooie erkenning voor al het harde werk. Dit motiveert me nog meer om mijn grenzen te verleggen om in 2020 deel te nemen aan de Spelen in Tokio. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ga er 100% voor om er te geraken.” Toen Jef Vandorpe op 1 februari, tijdens de officiële ceremonie van de Paralympics Sports Awards zijn trofee van ENGIE Talent of the Year van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid ontving, was hij tegelijkertijd gelukkig en ontroerd. Een beloning die de bekroning is van het jaar 2017 en de start van het jaar 2018 die gekenmerkt werden door prachtige prestaties.

Nr. 1 van de wereld bij de junioren

Jef is nog maar 16 jaar, maar kan al een indrukwekkend palmares voorleggen. De Antwerpenaar – geboren in Niel – staat momenteel op nummer 1 van de wereldranglijst voor junioren en heeft net de Junior Masters voor rolstoeltennis in Tarbes (Frankrijk) gewonnen tegen de Amerikaanse Conner Stroud, met een onverbiddelijke score van 6-3, 6-1.

Vorig jaar behaalde Jef Vandorpe de historische bronzen medaille voor België tijdens de World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup voor rolstoeltennis, samen met teamgenoten Joachim Gérard en Gert Vos. Als kers op de taart staat hij al op nummer 26 van de wereldranglijst in het pro IFT-circuit (International Tennis Federation). Dat belooft veel goeds voor de aankomende Paralympische Spelen in Tokio binnen twee jaar.

Een veelbelovend talent aanmoedigen

ENGIE Talent of the Year kadert in een al 16 jaar durende samenwerking tussen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee (BPC). “ENGIE is een van de historische partners van het BPC en de Franstalige en Nederlandstalige liga’s”, bevestigt CEO van ENGIE Benelux, Philippe Van Troeye. “We hechten veel belang aan sport die beoefent wordt door personen met een beperking. Deze prioriteit past helemaal in onze waarden rond integratie. De ENGIE-trofee voor het Talent of the Year werd in het leven geroepen om een veelbelovend talent aan te moedigen en hem voor te bereiden op zijn volgende grote sportafspraken. De prestaties van Jef zijn opmerkelijk en we kijken ernaar uit om te zien wat hij nog in petto heeft.”

Sinds 2012 worden door ENGIE Talent of the Year atleten beloond, zoals Laurens Devos, Paralympisch kampioen, Tim Celen, geselecteerd voor de Spelen van Rio, maar ook skiester Eléonor Sana die we van 9 tot 18 maart in actie kunnen zien op de Paralympische Winterspelen van PyeongChang in Zuid-Korea.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn