Met DigitYser tekent de digitale toekomst zich af in Brussel

Het Internet der dingen, big data, artificiële intelligentie, virtual en augmented reality, blockchain… aan ambities geen gebrek in de digitale technologieën. Ook op dit vlak wilt ENGIE een pioniersrol spelen en om dat waar te maken, heeft een nieuwe ontmoetings- en uitwisselingsplek de deuren geopend in Brussel, met de steun van ENGIE. Codenaam: DigitYser.

ENGIE digitalisering digitalisation jbc sli

Deze plek wil uitgroeien tot ‘the place to be’ voor de digitale economie: 2.000 vierkante meter, uitsluitend gewijd aan de technologieën van morgen. DigitYser zal onderdak bieden aan een twintigtal start-ups ‘in residence’ en organiseert nu al opleidingen, hackatons en ontmoetingen. Met als doel: het testen en versneld uitrollen van nieuwe ideeën, oplossingen en producten rond thema’s zoals big data, artificiële intelligentie, virtual en augmented reality en blockchain.

Uitwisselingen bevorderen

Dit soort plekken spitst zich meestal toe op één enkele technologie. DigitYser pakt het innovatiever aan en brengt verschillende digitale gemeenschappen samen onder één dak. Een publiek-privépartnerschap waarmee ENGIE zich haast vanzelf heeft geassocieerd. “Digitalisering is onlosmakelijk verbonden met ons vakgebied”, verduidelijkt Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux. “Ze brengt een ware revolutie teweeg in onze producten, diensten en werkmethodes. DigitYser zal zorgen voor een kruisbestuiving tussen de aanwezige start-ups, de gemeenschappen die er elkaar zullen ontmoeten en onze teams.” En het feit dat de hoofdzetel van ENGIE en DigitYser allebei in de Noordwijk liggen, zal die uitwisselingen bovendien vergemakkelijken.

Innovatie, co-creatie en open innovation zijn cruciale succesfactoren om mee te zijn met de digitale en energierevolutie waarvan ENGIE een van de voortrekkers wil zijn. DigitYser maakt dat allemaal mogelijk.

Dragende projecten

ENGIE waagde zich al eerder op het terrein van de digitale transformatie. Iets meer dan een jaar geleden richtte de Groep al de Digital Factory op. Via dat initiatief werden verschillende partnerschappen met jonge ondernemingen afgesloten rond big data en slimme voorwerpen. In België exploiteert ENGIE M2M de Sigfox technologie, een wereldwijd netwerk met laag debiet dat uitsluitend is gebaseerd op het Internet der dingen. En ook oplossingen zoals boxx, het digitale brein van je huis, of Smatch, voor het slim opladen van elektrische voertuigen, zijn illustratief voor het strategische belang dat ENGIE aan digitalisering hecht. Opdat iedereen “energie beter zou kunnen beleven”.

U hebt een idee dat een revolutie in digitale technologieën zou kunnen ontketenen? Klop ermee aan bij DigitYser. Daar is, in het centrale atrium, elke dag een ontmoetingsruimte gratis toegankelijk voor starters. U kunt er advies inwinnen bij een boekhouder, een jurist of een expert van 1819, de gewestelijke structuur die jonge starters bijstaat. En wie weet, bent u op een dag ook voor DigitYser aan de slag en neemt u actief deel aan de digitalisering van ENGIE.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn