Op 7 mei gaan wij de werf op. Jij ook?

Zondag 7 mei is het Open Wervendag. Een goede gelegenheid om een fascinerende ervaring te beleven en, onder andere, een kijkje te nemen achter de schermen van een indoorskipiste of de infrastructuur van een sluis waaraan de Services entiteiten van ENGIE meewerken om het leven van de gebruikers te vergemakkelijken. Klaar om je helm op te zetten?

ENGIE Open Wervendag Journée Chantiers Ouverts jbc sli
De nieuwe sluis in Harelbeke
ENGIE Open Wervendag Journée Chantiers Ouverts jbc sli
Het Noorderlijnproject in Antwerpen
ENGIE Open Wervendag Journée Chantiers Ouverts jbc sli
Een innovatief hoogspanningsstation in Zeebrugge

Wat hebben de bouwwerven van een indoorskipiste, een sluis, een ziekenhuis, een hoogspanningsverbinding en een tramlijn gemeen? Ze doen allemaal een beroep op de expertise van ENGIE en ze openen zondag 7 mei allemaal hun hekken voor het publiek naar aanleiding van de 11de Open Wervendag, die wordt georganiseerd door de Confederatie Bouw.

Op meer dan 150 werven in alle provincies van België zullen vaklui uit de bouw klaarstaan om jou te laten kennismaken met hun activiteiten en in te wijden in hun fabrieksgeheimpjes. Tussen grote bouwmachines en fijn ambachtswerk krijg je de kans om vandaag te bekijken wat de toekomst zal brengen.

7 werven die je niet mag missen

De Open Wervendag is voor de Services entiteiten van ENGIE de gelegenheid om uit te pakken met de multitechnische installaties die ze ontwerpen, bouwen en onderhouden voor bedrijven en overheden.

Zeven werven waar ENGIE aan deelneemt, in verschillende activiteitsgebieden, kunnen op zondag 7 mei 2017 worden bezocht van 10 tot 17 uur.

  • De nieuwe sluis in Harelbeke: deze uit twee delen bestaande sluis zal de binnenscheepvaart tussen de Seine en de Schelde vlotter laten verlopen. Ze wordt ook uitgerust met een draaibrug voor voetgangers en fietsers.
  • De indoorskipiste in Wilrijk: einde 2017 zou de piste moeten opengaan, tot groot plezier van de skiliefhebbers. ENGIE Fabricom is verantwoordelijk voor de elektrische installaties en ENGIE Axima voor de koelinstallaties die moeten zorgen voor goede sneeuw.
  • Het nieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten in Mechelen: einde 2018 wordt dit het nieuwe referentieziekenhuis voor de inwoners van de regio. De beste zorgen zullen er worden verstrekt dankzij de allerbeste technieken die worden geïnstalleerd door ENGIE Axima en ENGIE Fabricom. Van aangepaste lampen in de operatiezalen tot goede ventilatie in de kamers: onze teams zorgen ervoor!
  • Een innovatief hoogspanningsstation in Zeebrugge: de gespecialiseerde High Voltage-teams van ENGIE Fabricom leggen een nieuwe hoogspanningsverbinding aan tussen Zeebrugge en Zomergem (Stevin-project). Deze “stroomsnelweg” is van cruciaal belang voor de overgang naar meer hernieuwbare energie in België.
  • Het Noorderlijnproject in Antwerpen: om het verkeer in het noorden van de stad vlotter te laten verlopen wordt er een nieuwe tramlijn aangelegd. Deze indrukwekkende werf, waar ENGIE Fabricom aan deelneemt, is zeker een kijkje waard.
  • Het station Gent-Sint-Pieters: na de tram, de trein! ENGIE Fabricom heeft bijgedragen aan de renovatie en de elektrificatie van de sporen van dit station waar dagelijks bijna 55.000 reizigers de trein nemen.
  • Een nieuwe vleugel in het UZ Leuven: in dit specifiek voor vrouwen en kinderen bestemde gebouw van 38.000 m² heeft ENGIE Fabricom de beste technologieën inzake elektriciteit geïnstalleerd.

Afspraak dus op 7 mei op deze werven. De bezoeken zijn vrij en gratis. Op sommige werven worden er technische demonstraties gegeven. Kinderen zijn ook welkom! Doe stevig schoeisel aan. Veiligheidshelm en -vest krijg je ter plaatse. Tot zondag!

Meer info: Open Wervendag.

Openwervendag

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn