Orfeo en Majnun veranderen opera in UPera

Op 30 juni komen meer dan duizend jongeren samen in de UPera voor een uitvoering van het muzikale toneelstuk ‘Orfeo en Majnun’, de bekroning van een communityproject van De Munt, waarvan de Stichting ENGIE een partner is. Een blik op dit muzikale toneelstuk dat twee mythische verhalen met elkaar verweeft.

Orpheo et Majnun Hugo Segers jbc sli

‘Orfeo en Majnun’ is een grootse muziektheaterproductie gebaseerd op de twee legendes die de operatraditie in respectievelijk het Westen en het Midden-Oosten inspireren: de klassieke Griekse mythe van Orpheus en Eurydice en het beroemde Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun.

Het is een intercultureel en participatief muziektheaterstuk dat het hoogtepunt vormt van een cultureel ontdekkingsparcours van een jaar voor jongeren uit de partnerverenigingen van De Munt en de Stichting ENGIE. Als internationaal project wil de voorstelling de universaliteit van thema’s, het delen van emoties en het bouwen van interculturele bruggen benadrukken.

‘Orfeo en Majnun’, dat op 30 juni in Brussel wordt gepresenteerd, zal later in 2018 en 2019, soms in verschillende versies, in andere Europese steden gereproduceerd worden: Aix-en-Provence, Valletta, Rotterdam, … Met als gemeenschappelijk punt: de participatie van jongeren uit alle milieus en alle culturen.

Lees ook: ENGIE en De Munt slaan de handen in elkaar voor een communityproject.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn