Power2Act, van droom naar daad

Ze begeleiden kansarme kinderen bij hun huiswerk, organiseren uitstappen voor mindervalide jongeren, steken een handje toe op een leefboerderij of fungeren als buddy voor mensen met een levensbedreigende ziekte. Heel wat ENGIE-medewerkers zetten zich na de werkuren belangeloos in voor een goed doel. ENGIE geeft hen en hun projecten een duwtje in de rug.

ENGIE corporate responsibility responsabilité sociétale jbc sli
Pagadderke vzw
ENGIE corporate responsibility responsabilité sociétale jbc sli
Join2Bike by Belgian Power vzw
ENGIE corporate responsibility responsabilité sociétale jbc sli
AFYA vzw
ENGIE corporate responsibility responsabilité sociétale jbc sli
Nema vzw

Geen woorden maar daden. Met dat credo riep ENGIE zes jaar geleden het interne programma Power2Act in het leven. Het doel? Verenigingen steunen waarin ENGIE-medewerkers zich actief inzetten voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving.

Kennis inzetten

ENGIE ondersteunt deze verenigingen financieel en steekt zo de betrokken collega’s een hart onder de riem. Maar we bieden niet alleen financiële of materiële steun. Ook door kennis en ervaring te delen, willen we als onderneming ons steentje bijdragen. Deze manier van ondersteunen krijgt vorm in ons programma Voluntario, waarbij ENGIE Cofely-medewerkers de mouwen opstropen en hun talenten ter beschikking stellen van een goed doel. Geloof het maar: daar krijgt iedereen vleugels van!

Bijdragen aan een betere samenleving

Waarom we dit zo belangrijk vinden? Omdat we ervan overtuigd zijn dat we als onderneming een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Als leidend energie- en dienstenbedrijf wil ENGIE een tastbare bijdrage leveren aan een betere samenleving. Dit engagement start vanuit een oprechte betrokkenheid bij de omgeving waarin we werken en leven, en maakt deel uit van ons Corporate Responsibility beleid.

25 projecten dit jaar

Uit 43 inzendingen selecteerde een jury van medewerkers dit jaar 25 projecten die strijden tegen sociale uitsluiting en de solidariteit in de samenleving bevorderen.

Ontdek hier alle projecten en maak kennis met onze Power Heroes, ENGIE-collega’s die overlopen van energie voor het goede doel.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn