Skiester Eléonor Sana is ENGIE Talent of the Year 2016

ENGIE, al 15 jaar partner van het Belgian Paralympic Committee (BPC), bekroonde op 9 februari voor de vijfde keer een jonge paralympische atlete als ‘ENGIE Talent of the Year’. Dit jaar viel skiester Eléonor Sana in de prijzen. Ze behaalde op de jongste wereldkampioenschappen twee medailles.

ENGIE Talent of the Year 2016 Eléonor Sana jbc

Het was op donderdag 9 februari een snelle, rechte afdaling op de gala-avond ‘Road to Tokyo’ van het Belgian Paralympic Committee (BPC). Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Electrabel, kende de vijfde ENGIE Talent of the Year-trofee toe aan de jonge atlete Eléonor Sana (19 jaar).

Twee medailles: zilver en brons

De skiester uit Court-Saint-Etienne liet zich op de laatste wereldkampioenschappen in het Italiaanse Tarviso van haar beste kant zien. Eléonor, die slechtziend is, won er op twee dagen tijd de bronzen medaille op de afdaling en de zilveren medaille op de Super G. Ze deed dit samen met haar zus Chloé, die haar begeleidt. Chloé draagt daarbij een fluojas en is uitgerust met een microfoon. De prestatie van Eléonor is des te opmerkelijker omdat ze pas in 2014 haar debuut maakte in de competitie. En het is een beloning voor haar ouders, die resoluut voor de integratie gekozen hebben.

Deze twee medailles zijn veelbelovend voor de volgende Paralympische Winterspelen die in 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, worden gehouden.

De voorbije 15 jaar werden 7.000 atleten ondersteund

ENGIE is als maatschappelijk geëngageerde en solidaire onderneming al 15 jaar partner van het BPC en van de twee bijbehorende regionale liga’s: de Nederlandstalige liga Parantee en zijn Franstalige tegenhanger Handisport.

Gedurende die 15 jaar heeft de Groep bijna 7.000 mindervalide sporters ondersteund, daarnaast werkten 6 atleten professioneel voor de Groep. Tal van medewerkers nemen bovendien deel aan acties van het Belgian Paralympic Committee. Sinds 5 jaar moedigt ENGIE met de ENGIE Talent of the Year-trofee ook een veelbelovend talent aan, en biedt de onderneming hem of haar hulp bij de voorbereiding van grote wedstrijden.

Het BPC staat in voor het vervoer van onze beste atleten naar de Paralympische zomer- en winterspelen. Tijdens de voorbije twee zomerspelen sleepten onze atleten zomaar eventjes 18 medailles in de wacht! In Londen waren het er 7 en in Rio 11, met onder meer de gouden medaille (tafeltennis) van Laurens De Vos, Talent of the Year 2014.

Welke medaille zal Eléonor volgend jaar mee naar huis kunnen nemen? Spannend! Afspraak hier in 2018. Go Eléonor!

 

ENGIE Talent of the Year 2016 NL jbc sli
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn