UPera Orfeo en Majnun: ook een parade

Op 30 juni komen meer dan duizend jongeren samen in de UPera voor een uitvoering van het muzikale toneelstuk ‘Orfeo en Majnun’, maar wist u dat er parallel een gemaskerde parade van de Grote Markt van Brussel naar De Munt zal trekken? Aan deze parade kan iedereen deelnemen. De vereniging Circus Zonder Handen is een van de deelnemers. Een blik op deze vereniging die sinds 2015 wordt ondersteund door de Stichting ENGIE.

La Monnaie De Munt Orfeo Majnun parade jbc sli

Circus Zonder Handen is actief betrokken bij het communityproject ‘Orfeo en Majnun’, waarin 30 juni het hoogtepunt zal vormen van een culturele ontdekkingstocht voor jongeren die lid zijn van de partnerverenigingen van De Munt en de Stichting ENGIE.

Circus Zonder Handen is een vereniging die sinds 2015 wordt ondersteund door de Stichting ENGIE en die zich tot doel stelt om jongeren uit de meest achtergestelde wijken van Brussel te integreren via het circus. Zij bieden een hoogkwalitatief en toegankelijk opleidingsaanbodvoor iedereen in circusactiviteiten .

Op 30 juni stelt deze vereniging haar eigen creatie voor, verbonden met en geïnspireerd door het verhaal van ‘Orfeo en Majnun’. Kom deze creatie ontdekken tijdens de gemaskerde parade die parallel aan de voorstelling zal plaatsvinden. De voorbereiding van deze gemaskerde parade heeft enkele maanden lang burgers van alle leeftijden en achtergronden samengebracht die hun creativiteit en artistieke zin willen uitdrukken.

En net om de jongeren van Circus Zonder Handen in het kader van hun creatie inspiratie te bieden, kwam een storyteller van De Munt hen begin dit jaar de mythe van Orpheus en Eurydice en het verhaal van Layla en Majnun vertellen.

Afspraak dus op zaterdag 30 juni om hun creatie en nog veel meer te ontdekken!

Lees ook: Orfeo en Majnun veranderen opera in UPera.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn