Vrouwen in technische beroepen

Technische beroepen zijn er ook voor vrouwen, daar zijn we van overtuigd. De keuze voor een opleiding is een belangrijke stap bij de start in een sector waarvoor je een passie hebt en waarin je je op lange termijn ziet werken.

ENGIE Cofely Amazone jbc

Daarom werkt ENGIE Cofely samen met het Cardinal Mercier-instituut om een opleiding van onderhoudstechnicus elektromechanica aan te bieden, mét uitzicht op een stabiele job in het vooruitzicht!

Deze opleiding richt zich specifiek naar vrouwen die een nieuwe professionele uitdaging willen aangaan in een technische sector. De opleiding werd door ENGIE Cofely gecreëerd en gefinancierd door de kaderovereenkomst tussen Bruxelles Formation en het Onderwijs van Sociale Promotie, in partnerschap met het Cardinal Mercier-instituut en de Mission Locale de Schaerbeek, en in samenwerking met Volta et Actiris.

Meer dan de helft van de medewerkers bij ENGIE Cofely zijn techniekers. Ondanks verschillende initiatieven om de mentaliteit te doen evolueren en diversiteit te stimuleren, worden deze beroepen in grote mate als typisch mannelijk beschouwd. ENGIE Cofely investeert voortdurend in maatregelen om deze perceptie bij te stellen en de verhouding tussen mannen en vrouwen in haar domein in evenwicht te brengen. Bovenop deze ongelijkheid is er ook het gebrek op de arbeidsmarkt aan geschoolde technische werkkrachten. ENGIE Cofely heeft deze opleiding opgezet om zowel het tekort aan geschoolde techniekers als de ondervertegenwoordiging van vrouwen in deze beroepen aan te pakken.

Wafaa (29), moeder van 3, heeft de opleiding gevolgd en legt uit wat haar ervaringen waren: “Als jongste telg uit een groot gezin ging ik vaak met mijn vader, een elektricien, op pad. Hier heb ik de smaak van de techniek te pakken gekregen. Maar op het moment van mijn studiekeuze hebben de meeste mensen uit mijn omgeving me deze richting afgeraden. Ik heb dan ook een meer “vrouwelijke” studierichting gekozen. Enkele jaren later ben ik te weten gekomen dat deze opleiding bestond, en heb dan ook geen seconde geaarzeld. Ik heb al mijn moed bij mekaar geraapt, mijn job als onderwijzer opgezegd en een oplossing gevonden voor de familiale verplichtingen. Ik kende het Cardinal Mercier-instituut al heel goed omdat ik er mijn studies gedaan had. De leraar stelde ons meteen gerust en gaf ons veel vertrouwen. Ik moet wel toegeven dat ik wat koudwatervrees had voor mijn eerste observatie-stage op het terrein, maar de uitstekende ontvangst en begeleiding deden mijn initiële angst meteen verdwijnen.”

Feiten en cijfers

  • Slechts 8% van de werknemers bij ENGIE Cofely zijn vrouwen, en bij de techniekers is dit aandeel 1.8%
  • Opleiding van 1 jaar
  • Voltijdse opleiding: 5 dagen per week, 8 uren per dag
  • Enkele korte observatie-stages en 1 stage van 6 weken bij ENGIE Cofely

Voordelen

  • All-in formule: je leert een beroep met uitzicht op een vaste job
  • Een opleiding in een stabiele en groeiende sector
  • Een toekomstgerichte en passionerende sector
  • ENGIE Cofely is overal in België actief, je bent dus zeker van werk dicht bij je woonplaats
  • Je toegang tot een bedrijf dat diversiteit promoot en inzet op de tewerkstelling van vrouwen in technische beroepen
  • Vanaf het begin geniet je van een permanente vorming. Er zijn ook talloze evolutie-mogelijkheden binnen de onderneming

Meer weten: Elektromechanica in vrouwelijke handen.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn