Votre navigateur n'est pas à jour

<p>Veuillez t&eacute;l&eacute;charger la version actualis&eacute;e de votre browser.</p>

Cliquez ici

×

Kom alles te weten over je energieverbruik en
injectie dankzij de Smart app

De Smart app van ENGIE maakt van je digitale meter een slimme meter.
Dankzij de Smart app weet je altijd hoeveel je verbruikt en op het net injecteert en
kan je eindelijk zelf je energie controleren.
Het beginscherm: de belangrijkste informatie over je verbruik en injectie in 1 oogopslag
1. Op het eerste scherm toont de Smart app je de huidige situatie: zo weet je meteen of je goed bezig bent of dat iets je aandacht nodig heeft.

2. Via ‘Je verbruik’ kan je je (netto) verbruik in euro van de vorige dag en de huidige maand bekijken. Bekijk je het verbruik van de huidige maand, dan zie je de kosten voor aardgas (vlammetje), elektriciteitsafname (stekker) en de vergoeding voor je injectie (zon) apart. Opgelet: de bedragen die worden weergegeven voor gas en elektriciteitsafname zijn de totaalbedragen (energiekost ongeveer 25% van het totaal + transport- en distributiekosten + toeslagen en taksen) gelinkt aan jouw energiecontract.
De injectievergoeding bevat enkel de energiekost (er worden geen extra lasten en kosten aangerekend). Daarom is de €/kWh lager voor injectie dan voor afname. Klik op de tegel ‘Gisteren’ om de details over je verbruik en injectie van de vorige dag te bekijken. Klik op de tegel van de maand om de grafiek met het verbruik en de injectie per dag van de huidige maand te bekijken. De Smart app ontvangt je verbruiks- en injectiegegevens dagelijks, niet op een vast tijdstip, van Fluvius. Zo komt het dat je elke dag het verbruik van de vorige dag te zien krijgt!
De Smart app toont je enkel wat je digitale meter meet. Daardoor zal je via de Smart app noch je productie noch het eigen verbruik van die productie kunnen opvolgen.

3. Je kan kiezen om je verbruik en injectie live op te volgen met Smart Live. Dat is de betaalde dienst van de Smart app waarmee je je verbruik en injectie voor elektriciteit (elke 5 sec bijgewerkt) en aardgas (elke 15 min bijgewerkt) kan bekijken. Zo kan je je verbruik en je injectie op de voet volgen, handig wanneer je de impact van je verbruiksgewoonten in detail wil opvolgen. Als je Smart Live neemt, krijg je een dongle die je op de P1 gebruikerspoort van je digitale meter moet aansluiten.

4. Je budget: hier vind je je huidig voorschotbedrag terug. Klik op de tegel om je voorschot snel en eenvoudig an te passen, indien je dat wenst.

5. Via de navigatiebalk kan je de grafieken met meer details over je verbruik (midden) en je persoonlijke gegevens en instellingen (rechts) bekijken.
 
 
Meer details over je verbruik per dag en injectie
Klik op de tegel ‘Gisteren’ op het beginscherm om de details over je verbruik en injectie per dag te bekijken.

1. Bekijk de gegevens van de vorige dag en klik op de pijlen om het verbruik en injectie van andere dagen te bekijken.

2. De Smart app toont je het totaalverbruik per dag in euro voor elektriciteit en/of aardgas. Je ziet het totaalbedrag, alle kosten inbegrepen (energie + transport- en distributiekosten + toeslagen) gelinkt aan jouw energiecontract met ENGIE. Voor elektriciteit zie je de kost van je netto-verbruik: de kost van je afname min de vergoeding van je injectie. De injectievergoeding bevat enkel de energiekosten (er worden geen extra lasten en kosten aangerekend). Daarom is de €/kWh lager voor injectie dan voor afname.

3. Je ziet ook het verbruik in kWh per dag, elektriciteit en/of aardgas worden apart getoond. Voor elektriciteit zie je je afname (bliksem) en injectie (zon) apart.

4. Je kan kiezen om het totaalverbruik van elektriciteit en gas samen te bekijken of apart. De Smart app toont je verbruik en injectie van de vorige dag, dat zijn de meest recente gegevens.
 
Volg je maandelijks verbruik en injectie op de voet
De Smart app toont je netto verbruik, je afname en je injectie per maand in grafieken met de historiek per dag, in euro en kWh. Klik en tik naar links of naar rechts op de grafiek om het verbruik en de injectie van alle dagen in een maand te bekijken.

1. Klik op de pijlen om de afname en injectie per dag van een andere maand te bekijken.

2. Raadpleeg het netto-verbruik in euro of kWh van de geselecteerde maand.

3. Op het eerste scherm zie je de totaalkost van je energie tot op de vorige dag van de maand. Tik op ‘Elektriciteit’ of ‘Gas’ om het verbruik van elektriciteit (verschil tussen afname en injectie) of aardgas apart te bekijken.

4. Tik op de balk van een dag om het (netto) verbruik van die dag te raadplegen.

5. Tik op de €-knop om in de grafiek om de weergave te wisselen tussen verbruik in euro of in kWh (enkel in de weergave Elektriciteit of Gas).

De Smart app toont je verbruik en injectie van de vorige dag, dat zijn de meest recente gegevens.
 
Pas je voorschot altijd snel en eenvoudig aan
Je kan met de Smart app je voorschotbedrag heel eenvoudig aanpassen. Tik op de ‘Budget’-tegel en vervolgens op ‘Je voorschot’.

1. Je ziet hoeveel je voorschotbedrag momenteel bedraagt.

2. Je kan zelf via de schuifbalk je voorschot aanpassen en kan het bedrag zelf meteen bevestigen.

De digitale meter meet je afname en je injectie maar weet niet hoeveel je zonnepanelen produceren en hoeveel energie je daarvan zelf verbruikt. Het totaalplaatje van je verbruik is dus nog niet compleet voor de Smart app. Daarom kan de app momenteel je voorschotbedrag niet vergelijken met je verbruik, hoewel dat wel al mogelijk is voor klanten zonder zonnepanelen.

We ontwikkelen momenteel de technologie die dit wel mogelijk maakt en voorzien vanaf 2022 een oplossing.
 
 
Je profiel en app instellingen
In de navigatiebalk vind je alle informatie over je profiel en de instellingen van je Smart.

1. Je persoonlijke gegevens met het adres waarvoor de gegevens in de Smart app worden weergegeven.

2. Vraag of probleem? Contacteer ons eenvoudig en snel via WhatsApp. De Smart app zal automatisch WhatsApp openen, klaar om ons je bericht te sturen ...

3. ... of zoek 24/7 het antwoord op je vraag of probleem via onze meest gestelde vragen.

4. Activeer je meldingen en krijg een melding zodra je iets moet controleren.

5. Controleer je voorschotbedrag en past het onmiddellijk aan in de app.

6. Bekijk je gegevens in je Klantenzone.

7. Lees alles over de privacy en de gebruiksvoorwaarden voor de Smart app.
Heb je nog vragen over de Smart app? Raadpleeg onze meest gestelde vragen.