Consumenten bekronen boxx tot ‘Gekozen Product van het Jaar 2018’

In de jaarlijkse wedstrijd ‘Gekozen Product van het Jaar’ worden innoverende producten door consumenten geëvalueerd. Een van de winnaars dit jaar is de slimme thermostaat boxx.

01/02/2018 -
Sébastien V.
Om genomineerd te worden voor de wedstrijd ‘Gekozen Product van het Jaar’ moet een product nieuw zijn én innoverend. De verkiezing werd voor het eerst georganiseerd in Frankrijk in 1987 en 20 jaar later ook in België. Vandaag is het logo alom bekend en een kwaliteitsgarantie voor consumenten.

Dit jaar kreeg de slimme thermostaat boxx de meeste stemmen van 5.000 consumenten, die hun mening gaven aan het onafhankelijk onderzoeksbureau GfK.

De voordelen van boxx

Een belangrijk deel van ons huishoudbudget gaat naar energie. Toch hebben we vaak geen idee hoeveel elektriciteit en gas we elke dag verbruiken en om welk bedrag het gaat. boxx geeft ons een antwoord op die vragen en dus een beter inzicht in ons energieverbruik. Een aantal van zijn handige functies:

> boxx geeft als enige slimme thermostaat een realtime overzicht van je elektriciteits- en gasverbruik in kWh én in euro’s.

> Een verwittiging als je verbruik hoger is dan geschat. In het programma ‘status verbruik’, zie je of je minder (groene duim omhoog) dan wel meer (rode duim naar beneden) hebt verbruikt.

> Via de app ontvang je elke maand een overzicht met alle details over je verbruik gedurende de afgelopen periode. In één oogopslag zie je het verschil tussen je werkelijke en je geschatte verbruik. Maar je kunt ook zien op welke dag je het meest hebt verbruikt, wat je standby-verbruik is, hoeveel keer je de temperatuur hebt gewijzigd via de thermostaat, enzovoort.

boxx kreeg de meeste stemmen van de 5.000 consumenten die hun mening gaven aan het onafhankelijke onderzoeksbureau GfK

boxx is uiterst gebruiksvriendelijk. Je programmeert hem via het touchscreen of via de app op je smartphone. Alle schermen zijn zeer intuïtief. Met een klik zijn je voorkeursinstellingen geactiveerd. Een voorbeeld: wanneer je op kantoor vertrekt, schakel je de verwarming vanop afstand aan, zodat het aangenaam warm is als je thuiskomt.

Nog een aantal handige toepassingen van boxx :
➢ Hij is zelflerend en maakt dus zelfstandig slimme keuzes. Op basis van je gewoontes leert hij de karakteristieken van je woning kennen en kun je je woning zo optimaal mogelijk verwarmen.
➢ boxx volgt ook het rendement van je zonnepanelen op.
➢ Hij kan communiceren met andere slimme toestellen zoals Philips Hue en slimme stekkers. Handig om bijvoorbeeld het licht, de tv of de koffiezet uit te schakelen vanop afstand wanneer je dat vergeten bent.

boxx uitproberen

boxx is dus een echte coach op het vlak van elektriciteit en verwarming. Het kleine toestel kan je helpen om een energiepostief gezin te worden en stimuleert je door je inspanningen om energie te besparen in real time weer te geven.

Zin om boxx zelf te testen ? Dat kan. Download de app (iOs ou Android) en volg de demo via je smartphone.