In 2019 versmelten de Vlaamse verbeterings- en renovatiepremies. Vanaf dan komen nog 4 categorieën van renovaties in aanmerking voor een premie: dak, buitenschrijnwerk, bouwschil en technische installaties (elektriciteit, sanitair en verwarming).

Deze nieuwe, eengemaakte premie vervangt de huidige bonus voor totaalrenovatie.

Tot 20% van je factuur gesubsidieerd

Voortaan kan je 20% van je renovatiefactuur laten subsidiëren, met een plafond van 2 500€ per categorie. Voor een ‘totaalrenovatie’ heb je dus recht op maximaal 10 000€ euro. Gezinnen met een laag inkomen en verhuurders kunnen zelfs tot 30% of 3 333€ per categorie krijgen. Voorwaarde is wel dat de woning minstens 30 jaar oud is.

Per gezin en niet per woning

Nog een nieuwigheid is dat de renovatiepremie niet meer gekoppeld wordt aan een woning, maar aan een gezin. Wie een huis of appartement koopt, komt met andere woorden nog in aanmerking voor de premie, ook al hadden de vorige eigenaars die al aangevraagd. Tot slot mogen bij de aanvraag van de eengemaakte renovatiepremie je facturen nu tot 2 jaar oud zijn.

Heb jij isolatieplannen? Ontdek de premies in Vlaanderen, Brussel en Wallonië in 2019. Onze expert komt ook bij je langs voor vakkundig advies en een scherpe offerte op maat.

Download ook onze gratis isolatiegids

 

 

Facebook Comments