Zou jouw woning in UPtown kunnen staan, de eerste Belgische stad die elke dag energie-efficiënter wordt? Met andere woorden, is jouw woning energie-efficiënt? Doe hier de test!

Wil je ook een UPtowner worden, of een UPtimist? Sinds de UP-beweging onlangs in heel België werd gelanceerd, zijn de inwoners van UPtown elke dag met meer, en ze kijken er zeker en vast naar uit om jouw buur te worden. Doelstelling van de beweging: huizen, bedrijven en gebouwen energiezuiniger te maken.

Je huis UPgraden

Je hoeft uiteraard niet echt van huis te wisselen als je naar UPtown verhuist. Het enige wat je hoeft te doen is je woning UPgraden. Een paar kleine aanpassingen volstaan al om je energieverbruik te verminderen en je comfort te verhogen. Met een budget van minder dan 500€ kun je bijvoorbeeld al extra isoleren of, als je dat nog niet gedaan hebt, je gloeilampen vervangen door ledverlichting. Of nog interessanter: je kunt meer inzicht krijgen in je verbruik van aardgas en elektriciteit door boxx te installeren, verkozen tot Gekozen Product van het Jaar 2018. Op die manier word je nog makkelijker een energiepositief gezin, of een UP-gezin.

Je woning UPgraden? Installeer boxx om meer inzicht te krijgen in je energieverbruik 

Met een budget van minder dan 500€ kun je de energie-efficiëntie van je woning al verbeteren

Een energie-efficiënte woning zet ook in op technologie en hernieuwbare energie. Zonnepanelen, een warmtepomp, omschakelen van mazout naar aardgas, … Mogelijkheden genoeg om je woning groener en efficiënter te maken. Een andere mooie UPgrade is je verwarmingsketel ouder dan 15 jaar vervangen door een nieuwe condensatieketel, net zoals je oude koelkast van klasse D te vervangen door een A+++.

10 vragen over je woning

Elke inspanning, hoe klein ook, kan het verschil maken. Om een idee te krijgen van de energieprestatie van je woning, kun je de test doen op Moveonup.be. In 3 minuten en 10 vragen krijg je de energie-efficiëntiescore van je woning en tips om die (nog) te verbeteren.

Een UP-woning: altijd met de glimlach

Bovendien krijg je ook nuttige tips mee en zijn er energieke prijzen te winnen met een waarde tot 5.000€, zoals isolatiemateriaal, een verwarmingsketel of zonnepanelen. Zo kom je nog makkelijker bij de UP-beweging!

Tot slot: deze energietransitie is geen beperking. Integendeel: het is een geweldige opportuniteit om onze huizen te moderniseren, ze efficiënter te maken en meer comfortabel. Klaar om ook een UPtimist te worden, net als Elke en Gery?

Samen UP naar steeds slimmere energie

Facebook Comments