Je tuin is je heiligdom, maar toch ontbreekt het je soms aan tijd om hem te onderhouden zoals je zou willen. Dankzij deze slimme producten blijft hij er piekfijn uitzien, zelfs als je er even geen gelegenheid voor hebt of als je op vakantie gaat.

1. Je gras maaien vanop de Bahama’s …

Gardena heeft het gamma Smart System gelanceerd om op een slimme manier het gras te maaien en de tuin te besproeien.

Je grasmaaier of sproeisysteem bedienen waar je ook bent … Geweldig toch? Het kan allemaal dankzij een app! De weersensor van de Smart Sensor stuurt gegevens door naar de app, zoals de vochtigheid van de grond, de lichtsterkte en de omgevingstemperatuur. Op basis van deze informatie kan je beslissen om je tuin te besproeien of het gras te maaien. Deze oplossing van Gardena kreeg dan ook de toepasselijke naam Smart System.

Het volledige pakket bestaat uit de slimme maairobot en het slimme sproeisysteem van het merk (zie hieronder), maar je kan ook kiezen voor de maairobot alleen.

All-in prijs op 50five.be: 1.999,99 €

2. Vanop afstand tot 9 zones besproeien

Poolse is een slim product voor in de tuin dat een slimme besproeiing in zones mogelijk maakt.

Omdat alle gewassen in je tuin niet evenveel water nodig hebben, spelen de slimme producten de kaart van de nauwkeurigheid. Dankzij Poolse, een kit die je automatisch sproeisysteem aanvult, beheer je via een app de besproeiing van 9 gepersonaliseerde zones. Perfect voor aangelegde tuinen met een combinatie van sierbloemen, gazon en moestuin.

De installatie is eenvoudig en de kit kan bovendien aan het weerstation Netatmo worden gekoppeld om de besproeiing automatisch af te stemmen op de stand van de pluviometer. Een belangrijke troef voor grote tuinen!

Prijs van de volledige Poolse-kit: 359 €

De controlekit van Gardena is een ander slim systeem voor de tuin. Het informeert je niet alleen over de kwaliteit van de grond, maar houdt ook rekening met de temperatuur, de vochtigheid en het licht om de besproeiing te regelen. Dankzij de app kan je bovendien de sproei-uren instellen en alles vanop afstand regelen, zelfs tijdens je vakantie. Heb je geen tuin, maar wel een balkon of een terras? De slimme sproeikit voor terras en balkon van Gardena irrigeert je planten druppel per druppel, zelfs in bloembakken. Het systeem houdt daarbij rekening met dezelfde parameters als de tuinkit. En opnieuw is alles controleerbaar met je smartphone.

Prijs Gardena-kits op 50five.be: 499 € (tuin), 539,99 € (terras/balkon)

3. Een vruchtbare moestuin

Beschik je over een groter budget en wil je alle groenten om je gezin het hele jaar door mee te voeden zelf telen? Dan is er MyFood, een slimme serre waarmee je een halve ton groenten per jaar kweekt. Hoe dat kan? Dankzij aquaponics in combinatie met permacultuur. Bovendien kweek je daarnaast ook nog eens tot 50 kg vis!

Prijs: 7.000 €

Heb je geen tuin of balkon? Probeer dan de slimme moestuin voor binnen! We hebben immers voor jou de Click & Grow uitgetest, die moeiteloos moestuinieren mogelijk maakt

Wil je je tuin ook slim verlichten? Dan hebben we 3 soorten slimme verlichting voor jou! En ook voor zomerse barbecues in de tuin, hebben we speciaal voor jou 3 onmisbare slimme producten uitgezocht.

Facebook Comments