Wil je de slimme Philips Hue lampen installeren? Kijk dan naar Daphné en Christophe! Hun video legt in 4 stappen uit hoe je te werk moet gaan.

Na de installatie van de slimme deurbel Ring gaan Daphné en Christophe een nieuwe uitdaging aan: de installatie van Philips Hue lampen. Het resultaat? Kijk zelf maar …

Zelf aan de slag gaan? We begeleiden je stap voor stap.

Het installeren van Philips Hue in 4 stappen

1. De lampen plaatsen

Je hoeft geen genie te zijn voor de installatie van de Philips Hue lampen. Net als bij gewone lampen volstaat het om ze vast te draaien. De starter kit bestaat uit 3 lampen.

Daphné en Christophe gebruikten de Philips Hue starter kit. In de doos zit de Hue Bridge (of ‘brug’, zie hieronder) samen met 3 ledlampen. Deze lampen installeer je op dezelfde manier als om het even welke andere lamp in huis. Vastdraaien volstaat: niets meer, niets minder.

2. De bridge verbinden

Om de Philips Hue lampen te doen werken, moet je een bridge met je modem of router verbinden.

De bridge is het tweede cruciale onderdeel van het Philips Hue systeem. Om de bridge te doen werken verbind je hem met je modem/router via een netwerkkabel (RJ45, meegeleverd in het pack).

Waarvoor dient de brug? Om al je Philips Hue lampen te bedienen via de Philips Hue app.

3. De app downloaden

Je bedient de Philips Hue lampen met een speciale app voor iPhone, iPad of Android

De derde stap bestaat uit het downloaden van de officiële Philips Hue app (beschikbaar voor iPhone, iPad en Android in verschillende talen waaronder Nederlands, Frans en Engels). Ook dit verloopt moeiteloos. Zodra je de app opent, legt een geïllustreerde tutorial de werking tot in de kleinste details uit. Eerst krijg je de vraag om op de knop van de brug te drukken om je smartphone te verbinden met je lampensysteem.

Vervolgens ga je de lampen configureren. Begin met je eerste lamp, via “Parameters” > “Mijn lampen”, waar de gevonden lampen automatisch worden opgelijst.

4. Geef je verbeelding de vrije loop

Zodra de Philips Hue lampen geïnstalleerd zijn, de bridge verbonden is met het internet en de app gedownload, rest er je enkel nog je verbeelding de vrije loop te laten om gekleurde lichtsferen te creëren.

De belangrijkste functies van de mobiele app:

> de lampen tegelijkertijd bedienen in alle kamers van je woning;

> het licht uitdoen of de intensiteit ervan regelen;

> op voorhand programmeren wanneer het licht aan- en uitgaat, en welke sfeer het moet creëren;

> automatisch of manueel sfeerscenario’s toepassen.

Je kunt elke lamp met je tablet of smartphone bedienen en gepersonaliseerde lichtsferen creëren met je Philips Hue lampen. Zelfs op basis van eigen foto’s. Zodra je de officiële app onder de knie hebt, kun je gaan experimenteren met de verschillende andere apps: sferen op basis van je muziek, beveiligingssysteem, enz.

Lees ook het artikel over onze test van Philips Hue.

Andere lampen toevoegen

Je kunt tot 50 lampen bedienen als je dat wenst. Er bestaan trouwens ook andere soorten lampen in het Philips Hue gamma:

Het Philips Hue gamma bestaat niet alleen uit lampen, maar ook uit andere modellen zoals de Philips Hue Bloom, de Hue Go, …

  • Philips Hue Go
  • Philips Hue Bloom
  • Philips Hue Lightstrip
  • Spots

Andere lampen toevoegen

Je kunt ook Philips Hue schakelaars installeren om je lampen te kunnen aan- en uitdoen zonder tablet of smartphone. Dat is meteen ook een pak eenvoudiger voor je kinderen, babysit of poetsvrouw ;-). 

Verbind je Philips Hue lampen met boxx

Een leuk extraatje! Heb je boxx, de slimme thermostaat van ENGIE geïnstalleerd, dan kun je er ook je Philips Hue lampen mee bedienen. Van op afstand of via het aanraakscherm. Uiteraard kun je van de mobiele app Philips Hue overschakelen naar boxx (en omgekeerd).

Facebook Comments