Stickers als muurdecoratie? Dat kan! Versier er je stopcontacten en schakelaars mee en verlaag zo je energiefactuur.

Zo’n tien jaar geleden maakten muurstickers hun revolutionaire intrede bij interieurdecoratie om de muren van onze woningen op te fleuren.

Een mooi alternatief voor posters en schilderijen dat al snel ingeburgerd geraakte en tal van voordelen biedt: stickers zijn niet duur, er bestaan enorm veel modellen, ze zijn makkelijk aan te brengen zonder spijkers of schroeven, ze laten geen sporen na op de muren en je kunt ze vervangen wanneer je maar wilt. En vandaag zijn muurstickers ook ‘Eco Reminders’ geworden …

Stickers om energie te besparen

Bespaar energie met de stickers « Eco Reminders » die ons ertoe aanzetten om elektriciteit te besparen

Wat zijn ‘Eco Reminders’ precies? Eco Reminders zijn muurstickers die het hele gezin ertoe aanzetten om hun energieverbruik onder controle te houden. En daarmee is de eerste stap gezet om een familie vol positieve energie te worden.

Enkele Engelse designers hebben het concept bedacht. Je kunt hun decoratieve stickers op, onder of rond stopcontacten en elektrische schakelaars in huis kleven. Niet alleen om ze op te vrolijken, maar ook om eraan te denken dat je bijvoorbeeld geen lichten onnodig laat branden, dat er alternatieve vormen van energieproductie bestaan of dat elektriciteit verbruiken gelijk is aan CO2 uitstoten. Een speelse manier dus om ons te helpen onze gewoontes te veranderen. Maar ook leuke decoratie die ons helpt energie te besparen.

Eco Reminders om ook water te besparen

Bespaar energie met de stickers « Eco Reminders » die ons ertoe aanzetten om elektriciteit te besparen

De bedenkers van de ‘Eco Reminders’ hebben niet alleen aan ons elektriciteitsverbruik gedacht. Ze ontwierpen ook stickers rond het thema water. Zo is er een sticker met een zandloper die ons eraan herinnert dat een ideale douchebeurt vier minuten duurt. Of een sticker die zegt dat water duur is en niet verspild mag worden. Nog een leuk alternatief om water te besparen onder de douche? Hydrao, een douchekop die van kleur verandert naargelang de verbruikte liters water.

Recycleerbare stickers zonder pvc

De stickers Eco Reminders zijn eco-friendly, ze bevatten geen PVC en zijn recycleerbaar

Maar zijn de stickers zelf milieuvriendelijk? Deze wel! Ze zijn 100 % recycleerbaar en bevatten geen toxines of pvc. Zelfs de verpakking is volledig biologisch afbreekbaar. En de prijs? Afhankelijk van het model en de grootte, betaal je tussen 7 en 30 €.

boxx, nog een oplossing om je energieverbruik in eigen handen te nemen

stopcontacten_schakelaars_stickers_gepersonaliseerd_beparen_energie_versieren

Een prima manier om de impact van je bewuster omgaan met energie te stimuleren, is het visualiseren van de impact ervan.

Met boxx, Product van het Jaar 2018, krijg je in realtime toegang tot je elektriciteitsverbruik en kan je de evolutie ervan per uur, dag, week of maand opvolgen. Bovendien waarschuwt boxx je als je het verbruik overschrijdt dat werd ingeschat! Het hele gezin heeft toegang tot boxx via het aanraakscherm in je woning. En voor de warhoofden onder ons: dankzij de app kan je je verwarming vanop afstand bedienen. Meer weten? Surf naar boxx.be

Facebook Comments