Een douche verbruikt minder water dan een bad. Maar weet je hoeveel liter je bij elke douchebeurt laat lopen? Om dit in realtime te weten te komen en je tegelijkertijd te helpen water te besparen, brengt Hydrao kleur onder je douche!

Zoals elke ochtend sta je ongeveer 10 minuten onder de douche te zingen. En zoals elke ochtend verbruik je daarbij … 100 liter water! Jazeker, een douche kost je zo’n 10 à 15 liter water per minuut. Het neemt meteen het grootste deel in van de waterfactuur van de Belg: maar liefst 36 %.

Om te besparen, kan je een spaardouchekop installeren. Je verbruik zal meteen 6 tot 9 liter per minuut zakken. Maar er bestaat een oplossing die nog doeltreffender is om geen water meer te verspillen en je in realtime vertelt hoeveel water je onder de douche verbruikt: Hydrao Smart Shower.

Een kleur voor elk verbruiksniveau

Hydrao First is een slimme douchekop waarin een ledsysteem geïntegreerd zit dat de waterstraal in verschillende kleuren doet oplichten. Een beetje zoals de Philips Hue ledlampen in je woonkamer. 😉

Is de waterstraal groen? Dan heb je 10 liter water verbruikt. Wordt hij blauw? 20 liter. Kleurt hij paars? Dan vloeide er al 30 liter. Rood? Je zit aan 40 liter. Als het rood begint te knipperen, is het misschien tijd om uit de douche te komen: je hebt al meer dan 40 liter verbruikt!

Een douchekop gekoppeld aan een app

Hydrao werkt zonder batterij. Dankzij zijn hydro-elektrische microcentrale voedt hij zich met de druk van het water. Je beheert dus voortdurend het waterverbruik en de energie die nodig is om het water op te warmen.

Ook heel handig is dat deze douchekop aan een app kan worden gekoppeld: Hydrao Smart Shower voor iOS en Android. Dankzij deze app volg je op de voet hoeveel water je bespaard hebt – in liters én in euro’s –, maar ook hoeveel je bespaard hebt aan verwarmingskosten! De nieuwste versie kan zelfs de waterdruk meten en je een optimale afstelling ervan voorstellen.

Met de app is het bovendien mogelijk om je eigen verbruiksdrempels in te stellen en ze een kleur naar keuze te geven. Je kunt met andere woorden beslissen dat de niet te overschrijden grens niet 40 liter is, maar wel 30 of … 50 of 60. Kwestie van progressief  besparen. Weet ook dat 2 minuutjes sneller van onder de douche komen een gezin van 4 personen helpt op jaarbasis 12.000 liter water te besparen. En dan hebben we het nog niet over de bespaarde energie … Als dat niet motiverend werkt!

Verander je liever niet van douchekop? Het is ook mogelijk om een flexibele arm – Hydrao Drop – te installeren. Daarmee kan je op dezelfde manier je waterverbruik in de gaten houden dankzij de kleurcodes.

Prijs: 89,90 € voor Hydrao Smart Shower. Er wordt ook een model verwacht dat meer design is: de Loop. Aangekondigde prijs: 169 €.

Vergeet tot slot niet dat 20% van het water dat een gezin verbruikt, verloren gaat door lekken. Om dit te vermijden, bestaan er slimme waterlekdetectoren

Facebook Comments