Op 15 augustus vieren we Moederdag in Antwerpen. Geef je dit jaar liever geen koffiezet of wafelijzer? Gelijk heb je, want met deze 3 slimme producten om haar woning op te vrolijken, verover je meteen haar hart.

Op welke dag vieren we Moederdag?

Vergeten op welke dag Moederdag valt? We frissen je geheugen even op: in België zetten we onze mama’s in de bloemetjes op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat dus 12 mei 2019.

Behalve in Antwerpen! In de havenstad wordt Moederdag op 15 augustus gevierd. Een uitzondering die teruggaat tot 1913. Schepen Frans Van Kuyck stelde toen immers voor om de feestdag van Marie, de patrones van de stad sinds 1124, uit te roepen tot Moederdag.

Maar op welke dag je mama ook viert, telkens rijst de vraag: met welk cadeau kan je haar blij maken? Toegegeven, een boeketje bloemen of juwelen scoren altijd goed. Net als een gedichtje, een tekening, een gepersonaliseerd kaartje of zelfs een pastaketting 😉 Maar als het iets origineler mag, hebben wij alvast 3 cadeautips voor jou …

3 ideetjes voor een moederdagcadeau

1. De slimme luidspreker Libratone
Met een playlist om je liefde voor haar te bezingen

Slimme luidspreker Libratone

Houdt je mama van muziek? En luistert ze er overal naar? In de keuken, in de badkamer, in de tuin? Dan is de draadloze en mobiele luidspreker Libratone echt iets voor haar. Zo kan ze haar favoriete nummers beluisteren waar ze ook gaat. De luidspreker werkt immers met Bluetooth of wifi. Meer nog, je kan hem zelfs met je stem bedienen dankzij een spraakassistent. En dankzij zijn autonomie van 12 uur komt je mama nooit zonder muziek te zitten. Zijn dennengroene kleur past bovendien in elk interieur en in elke tuin.

Mooi meegenomen: stel speciaal voor je mama een playlist samen en abonneer haar op een streaming muziekdienst. Een mooie manier om je liefde voor haar te bezingen.

Prijs: 149 € op 50five.be

2. Een Philips Hue Go lamp
Om haar interieur te verlichten met 1000 kleuren

Philips Hue Go

Of liever 16 miljoen kleuren! Met de Philips Hue Go kan je inderdaad gekleurde lichtsferen creëren aan de hand van 16 miljoen kleuren. Van een gedempte sfeer tot een wel heel uitbundige. En omdat je de lamp overal mee naartoe kunt nemen, kan je ze ook in de tuin zetten voor een barbecue-avondje onder vrienden of met de familie. Je kan de lamp in het stopcontact steken of met de batterij (autonomie van 3 uur) gebruiken. Als je daarnaast ook een bridge installeert, kan je de Philips Hue Go bedienen met je smartphone.

Mooi meegenomen: organiseer een verrassingsfeestje voor haar en zorg voor een speciale lichtsfeer.

Prijs: 69,95 € op 50five.be

3. Een smart garden Click & Grow
Het hele jaar door verse kruiden à volonté

Smart garden Click & Grow

Heeft je mama geen tuin? Of niet echt groene vingers terwijl ze wel van planten houdt? Dan zal ze in de wolken zijn met de slimme moestuin voor binnen Click & Grow. Daarin kan ze verse kruiden en zelfs tomaten of aardbeien kweken. Gewoon enkele zaadjes of jonge plantjes in elke pot, water in het reservoir en enkele weken later is de eerste oogst klaar! Gieten is zelfs niet nodig, want het reservoir voorziet voldoende water voor een hele maand. Is het reservoir leeg? Dan wordt je mama verwittigd. Ongelooflijk toch? En wij kunnen het weten, want we hebben de Click & Grow zelf uitgetest.

Mooi meegenomen: de moestuin wordt geleverd met basilicum. Je kan je mama ook nog andere planten cadeau doen (oregano, munt, kerstomaatjes, …) voor nog meer moestuinierplezier.

Prijs: 98,90€ op 50five.be

Hoe een kaartje maken voor Moederdag?

Moederdagkaart

Ben je eerder een poëtische ziel? En heb je zin om zelf een kaartje te maken voor je mama? Stuur haar dan een virtueel moederdagkaartje. Op het internet vind je de nodige inspiratie.

Wil je haar toch een “papieren” kaart geven, surf dan naar de zero waste beweging en pen je gedicht neer op het blad van een boom 😉

We wensen alle mama’s een fijne Moederdag!

Facebook Comments