Slimme producten om je huis te beveiligen

Om je huis te beveiligen tegen diefstal kun je vandaag gebruikmaken van tal van slimme producten. Ze hebben het voordeel dat ze makkelijker te installeren zijn en vaak minder kosten dan een alarmsysteem. Een woordje uitleg.

25/06/2018 -
Daphné C.
Gepassioneerd door slimme producten

Slimme camera’s houden een oogje in het zeil

Slimme camera’s zijn heel handig om te weten wie er rond je huis rondhangt of wie erin geslaagd is om binnen te dringen. Ze werken ongeveer als een webcam, sturen je in realtime beelden door en via een app krijg je een melding als ze iets verdachts detecteren.

Groot voordeel: in tegenstelling tot klassieke alarmsystemen moet je voor de plaatsing geen beroep doen op een vakman.

Binnencamera’s

Binnencamera’s registreren de klok rond wat er bij je thuis gebeurt. Sommige zijn zelfs uitgerust met gezichtsherkenning. Bij verschillende modellen is het ook mogelijk om te horen wat er in je huis gebeurt of om je eigen stem te laten weerklinken. Handig om indringers weg te jagen!

Prijs: gemiddeld tussen 150 en 200 € (verschillende modellen van camera’s top 50five.be)

Buitencamera’s

De meeste modellen hebben heel wat met elkaar gemeen: ze zijn verbonden met het internet, versturen zowel overdag als ‘s nachts beelden en sturen meldingen naar je smartphone. Opgelet: de Belgische wet is erg strikt op het vlak van installatie van buitencamera’s. Zo is het bijvoorbeeld verboden om de openbare weg te filmen.

We hebben ook 4 slimme beveiligingscamera’s voor buiten getest en vergeleken: de Ezviz Husky Air, de Nest Outdoor Cam, de Netatmo Presence en de Ring Spotlight Cam.

Prijs: gemiddeld tussen 150 en 200 €.

Slimme deurbel in combinatie met een camera

Dankzij een slimme deurbel kun je op je smartphone zien wie er thuis aanbelt en wie er voor de deur staat. Sommige deurbellen, zoals Ring, kunnen aan een beveiligingscamera gekoppeld worden. Zo beschik je met de Ring Spotlight Cam over een gezichtshoek tot 140° en nachtzicht tot 10 meter om de omgeving van je huis in de gaten te houden.

Prijx op 50five.be: 95€ voor de Ring 1, 169€ voor Ring 2de generatie249€ voor Nest Hello et 199€ voor Ring Spotlight Cam

Tags om bewegingen te detecteren

Tags zijn waterdichte veiligheidssensoren die je boven de deuren (ook die van de garage) en ramen plaatst. Het doel ervan is duidelijk: zodra ze bewegingen of trillingen detecteren, krijg je een melding op je smartphone of tablet. Ook handig als je vergeten bent om het raam weer dicht te doen!

De plaatsing van tags is kinderspel, want je kunt ze gewoon vastkleven. Ze kunnen ook gecombineerd worden met een slimme beveiligingscamera zodat de 2 toestellen met elkaar communiceren. Een extra veiligheid, zeg maar.

Prijs: tussen 100 en 150 € voor 3 tags, afhankelijk van het merk (bv Somfy Intellitag 44,96€/stuk).

Slimme alarmsystemen

Klassieke alarmsystemen ruimen langzaam maar zeker de plaats voor slimme alarmen. Zo heeft Honeywell een gamma draadloze beveiligingsoplossingen: Honeywell Evohome security. Via de mobiele app kun je alles wat er thuis gebeurt op de voet volgen, het alarm van op afstand uitschakelen en zelfs van op afstand foto’s nemen!

Prijs: 259 € voor de premium pakket van Honeywell Evohome security.

Doe alsof je thuis bent met Philips Hue

Dankzij de slimme lampen Philips Hue die doen geloven dat er iemand thuis is, kun je inbrekers te slim af zijn. Met de app Philips Hue kun je de lampen van op afstand doen branden of een verlichtingsschema programmeren. Of je kunt gebruikmaken van de slimme thermostaat boxx om je Philips Hue-lampen te bedienen.

Prijs: 164,99€ voor de starterskit Philips Hue

Ontdek snel zelf alle slimme producten om je huis optimaal te beveiligen in onze webshop