Binnenkort is het Vaderdag! Met welk geschenk ga jij je liefste papa verrassen? Geen idee? Met een van deze 4 maak je hem zeker blij …

Wanneer is het Vaderdag?

Vaderdag valt in België altijd op de tweede zondag van juni. In 2019 betekent dit dat we de papa’s op 9 juni extra verwennen.

Maar één streek maakt een uitzondering op deze regel: Antwerpen. De Antwerpenaren vieren alle papa’s traditioneel op 19 maart, de naamdag van Sint-Jozef, de adoptievader van Jezus. Trouwens, ook Moederdag valt bij hen op een andere datum dan in de rest van het land, met name op 15 augustus. Dan is het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart en Maria is de patrones van de stad.

Wat krijgt papa op Vaderdag?

Zoek je een origineel cadeau voor je papa (of echtgenoot)? Dan zijn er twee mogelijkheden:

> 1. Je maakt zelf een persoonlijk geschenk. Dat kan iets heel eenvoudigs zijn, zoals een tekst of gedichtje van enkele regels op een mooi kaartje. Of een origineel knutselwerkje (het web puilt uit van de ideeën, inclusief spulletjes die je kinderen kunnen maken). Of denk aan een liedje, tekening, mooie foto, … Zoiets doet papa altijd plezier en het is niet duur.

> 2. Je koopt een cadeau. Deze keer misschien toch geen klassieker zoals parfum, een das, een sleutelhanger, een kratje speciale bieren, tuingereedschap of een gadget … Een beetje meer creativiteit kan geen kwaad. Schiet je pas op het laatste moment in actie? In de webshop van ENGIE vind je allerlei slimme én nuttige voorwerpen. Bovendien worden ze al de dag na je bestelling geleverd :-).

Haal inspiratie uit onze 4 ideeën waarmee je altijd scoort …

4 geschenken voor Vaderdag

1. Hoogtechnologische vintage radio

Luistert je papa graag naar de radio? Hou er dan rekening mee dat de FM-uitzendingen binnenkort verdwijnen! In de plaats komen de digitale zenders van DAB+. Er zullen dan meer zenders zijn dan nu op FM, met extra informatie op het radiotoestel. De naam van de uitzending, een foto van de presentator of de platenhoes, het weerbericht zullen er onder andere op verschijnen. De geluidskwaliteit zal ook beter zijn. Om je papa technologisch weer helemaal bij de tijd te brengen is deze Imperial Internet-radio in hout een prachtig geschenk! Hij kan hem zelfs op afstand bedienen met zijn smartphone!

Prijs: 104 € op 50five.be

2. Lichtstrip
Zo flexibel was licht nog nooit

De Philips Lightstrip is wonderlijk en origineel. Met je smartphone stel je op elk ogenblik de lichtsfeer in die bij je stemming past. Je beschikt over niet minder dan 16 miljoen kleuren. Meer nog: het licht verandert afhankelijk van de muziek waar je papa naar luistert! De lichtstrip is bovendien gemakkelijk uit te breiden tot een lengte van 10 meter (met stukken van telkens een meter). De strip laat zich buigen in alle mogelijke vormen, is eenvoudig te bevestigen en slingert zich door de hele woning. En aangezien het om ledverlichting gaat, verbruikt de Lightstrip weinig stroom. Toch even opletten: de lamp werkt alleen slim, als je papa ook over de Philips Hue-bridge beschikt. Dat is een investering waaraan hij achteraf nog veel plezier zal beleven, want bij elke volgende Vaderdag voeg je een Philips Hue-lamp toe aan zijn collectie 😉

Prijs: 69 € op 50five.be

3. Een compacte printer
Om foto’s van het hele gezin te printen

Foto’s bekijk kan je tegenwoordig op je smartphone, ze afdrukken doen we nog maar heel zelden. En dat is jammer! Misschien vindt je papa daarom een compacte printer een schitterend idee? Er bestaan nu zelfs printers zonder inktpatroon en met wifi-aansluiting! Door het kleine formaat neem je ze overal mee naartoe. Keuze genoeg!

Prijs: van 39 € tot 379 € op 50five.be

4. Een telefoonhorloge
Voor de gemoedsrust van ongeruste papa’s

Maakt je man zich snel ongerust en wil hij voortdurend weten waar zijn oogappel is? Slaat zijn verbeelding helemaal op hol als hij zoon- of dochterlief niet meer op het strand ziet en vindt hij het maar eng dat ze alleen naar school gaan? Dan is het telefoonhorloge One2Track Connect Touch het ideale cadeau! Dit gps-horloge rond de pols van je kind laat in de app op je smartphone steeds zien waar hij of zij zich bevindt. En als er een probleem is, kan je kind je meteen bellen door op een icoontje op het scherm te drukken.

Dus eigenlijk … is het horloge voor je kind en geef je de papa gemoedsrust cadeau! 😉

Prijs: 89,95 € op 50five.be

Nog een laatste idee: als je papa de laatste tijd een beetje minder sportief is, maar wel graag fietst, zou je hem een elektrische fiets cadeau kunnen doen! Aan zo’n geschenk hangt natuurlijk wel een fors prijskaartje, maar misschien willen je broers, zussen en mama wel meedoen? En telt het geschenk ook voor zijn verjaardag en Kerstmis? Als klant biedt ENGIE je in elk geval tot 599€ korting op de Belgocycle-fietsen.

Een fijne Vaderdag voor alle papa’s!

Facebook Comments