ENGIE en Samen Klimaatactief: hand in hand voor een lagere ecologische voetafdruk

ENGIE is er trots op zijn partnerschap aan te kondigen met Samen Klimaatactief, een initiatief van de stad Antwerpen, voor 2018 en daarna!

10/04/2018 -
Valentine S.
Marketing expert Energy Efficiency

ENGIE is trots om de samenwerking met Samen Klimaatactief aan te kondigen, voor 2018 en daarna!

Er moet immers nog enorm veel gebeuren in de bedrijven, kantoren, zorgsector, scholen etc. ENGIE kan een belangrijke rol spelen om dat proces te versnellen. Jan Jaeken, Verantwoordelijk voor Samen Klimaatactief

Met een actieplan tot 2020 geeft de stad Antwerpen blijk van haar sterke betrokkenheid bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen. De stad heeft haar CO2-emissie-inventaris gepubliceerd. Deze toont zeer positieve resultaten, met een duidelijke vermindering van de CO2-uitstoot voor haar inwoners.

De stad is er dan ook van overtuigd dat bedrijven een grote rol spelen in haar ecologische voetafdruk. Daarom heeft ze het platform Samen Klimaatactief ontwikkeld dat haar bedrijven informatie biedt over hernieuwbare energie, slimme thermostaten, isolatie van gebouwen en productie van duurzame energie. Daarnaast omvat Samen Klimaatactief een digitale marktplaats waar aanvragers van energie-efficiëntiemaatregelen gratis en zonder enige verplichting in contact worden gebracht met aanbieders van technieken en diensten.

Ondertussen zijn samenwerkingsverbanden opgezet met onder andere Horeca Vlaanderen, de voedingsfederatie FEVIA, de stad Gent en de Provincie Antwerpen.

Jan Jaeken, Verantwoordelijk voor Samen Klimaatactief, is blij met de samenwerking met ENGIE. Het is belangrijk dat een partner als ENGIE mee de schouders zet onder Samen Klimaatactief. Er moet immers nog enorm veel gebeuren in de bedrijven, kantoren, zorgsector, scholen etc.  ENGIE kan een belangrijke rol spelen om dat proces te versnellen.

Dit partnerschap verankert onze rol in de energietransitie op de Belgische markt. Natalie Dewulf, Head of Strategy, Business Development and Operations Support bij ENGIE Cofely Belux

Via deze samenwerking met Samen Klimaat Actief wil ENGIE bedrijven ondersteunen door op het platform betrouwbare en innovatieve oplossingen aan te bieden om hun energietransitie te garanderen.

Natalie Dewulf, Head of Strategy, Business Development and Operations Support bij ENGIE Cofely Belux: “Ik ben trots om deze nauwe samenwerking met Samen Klimaatactief aan te kondigen. Ons partnerschap past naadloos in onze strategie en moedigt bedrijven en gemeenschappen aan zich te richten op lokale energieproductie die is afgestemd op hun behoeften. Deze energieproductie moet ook efficiënter, groener en meer digitaal zijn. Dit partnerschap verankert onze rol in de energietransitie op de Belgische markt. Ik ben verheugd om deze samenwerking met Samen Klimaatactief te versterken en enthousiast om verder bij te dragen aan de ontwikkeling van haar leden.”