Het politiecommissariaat van Genk installeert bijna 500 m² aan zonnepanelen

Politie CARMA, de grootste politiezone in de regio Limburg, gaat voor groen. Het hoofdcommissariaat in Genk wordt duurzamer en zal minder energie verbruiken dankzij de installatie van 500 m² zonnepanelen.

04/03/2019 -
Valentine S.
Marketing expert Energy Efficiency
Dit project kadert in een ​​nieuw ambitieus energiebeleid, waarmee Politie CARMA op lange termijn een duurzame koers wil varen. Om haar uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen, zal Politie CARMA iets minder dan 150 zonnepanelen installeren, wat overeenkomt met een jaarlijkse groenstroomproductie van 30 625 kWh.

Wim Dries, burgemeester van de stad Genk en voorzitter van de politiezone CARMA: “Hiermee kunnen we het jaarlijkse elektriciteitsverbruik met 20% verlagen en stoten we jaarlijks 15 ton minder CO2 uit. De politiezone gaat steeds meer op zoek naar ecologische alternatieven. In het wagenpark maken we ook al enkele jaren zo veel mogelijk groene keuzes. Als overheid horen we het goede voorbeeld te geven. Wie weet kunnen we enkele burgers inspireren.”

Natalie Dewulf, Head of Strategy & Innovation bij ENGIE Cofely: “Met de installatie van deze panelen wil ENGIE Cofely bijdragen aan de energietransitie en klanten helpen om steeds meer groen en lokaal te produceren”.