Wat wint uw zorginstelling met relighting?

Relighting voor uw zorginstelling biedt u 5 mooie voordelen. Zo bespaart u op uw elektriciteitsrekening. Ook het comfort en de veiligheid van uw patiënten en bewoners neemt toe. Laten we alle voordelen even van dichtbij bekijken.

21/06/2021 -
Emilie K.
Marketing expert Commodity

5 sterke voordelen van relighting

1. Lagere elektriciteitsrekening

Ledverlichting is erg zuinig: door uw bestaande verlichting te vervangen met een led-systeem gaat u besparen. En zeker niet weinig: potentieel tot 50% op uw energiefactuur voor verlichting.

2. Hogere lichtopbrengst, lagere onderhoudskosten

Met led-technologie hebt u meer zichtbaar licht én een lager energieverbruik. Uw led-armatuur heeft een langere levensduur dus u hoeft ze niet jaarlijks of tweejaarlijks te vervangen. Zo hebt u makkelijk 5 x minder onderhoudskosten.

3. Kleinere voetafdruk

Ook het milieu is blij met uw relighting: u verkleint de ecologische voetafdruk van uw zorginstelling.

4. Snel rendement

U plaats niet zomaar ledverlichting. Het blijft een aanzienlijke investering voor uw zorginstelling. Gelukkig hebt u snel rendement: uw terugverdientijd voor ledverlichting is 1 tot 4 jaar.

5. Meer comfort, meer veiligheid

En het allerbelangrijkste voordeel? Dat is voor de mensen die centraal staan in uw zorginstelling: uw personeel, patiënten en bewoners.

Met relighting optimaliseert u vooral het welzijn en het comfort van uw patiënten, personeel en bewoners.

Ledverlichting is namelijk aangepast aan de verschillende zones van uw zorginstelling. Zo kunt u de lichtintensiteit en lichtkleur automatisch laten evolueren in functie van het aanwezige daglicht.

En schakelt u het licht aan in de bewonerskamers? Dan zorgt u voor licht dat geleidelijk intenser wordt. Zo krijgen vermoeide ogen de kans om zich aan te passen.

Bij voorraadruimtes hebt u dan weer helder licht nodig zodat productlabels makkelijker te lezen zijn. Terwijl aanwezigheidsdetectie lichtverspilling kan vermijden.

Wenst u meer informatie?

U kan met al uw specifieke vragen steeds bij ons terecht.