Uw energiefactuur verlagen, mét garantie. Zo pakt u het aan.

Energie besparen en tegelijkertijd milieuvriendelijker worden: het staat voor veel steden, gemeenten en publieke gebouwen hoog op de agenda.

28/08/2019 -
Valentine S.
Marketing expert Energy Efficiency

Maar het is geen sinecure om te weten welke maatregelen het meest nuttig en efficiënt zijn, om uit te rekenen hoeveel er zal bespaard worden, om offertes te vergelijken, aannemers te contacteren, administratie te regelen … Daarom kiezen meer en meer openbare besturen voor een energieprestatiecontract of EPC. En daarbij besparen ze meestal zelfs veel meer dan ze hadden verwacht. Deze vijf argumenten overtuigen u beslist.

  1. U bespaart. Dat is zeker!

Een EPC is een contract met garanties. U sluit het af met een ESCO of Energy Services Company, in dit geval ENGIE. Dat is een bedrijf dat het energiebeheer van een gebouw voor langere periode overneemt, investeert in energiebesparende maatregelen en het volledige onderhoud voor zijn rekening neemt. Voor u maakt dit de zaak bijzonder eenvoudig. Halen wij als ESCO de afgesproken besparing niet? Dan betalen we u het verschil terug. Besparen we meer dan voorzien, dan verdelen we de winst. Maar u bespaart dus sowieso. Zwart op wit.

  1. U krijgt een oplossing op uw maat

Een EPC is minutieus maatwerk. Hoe groot zijn uw gebouwen? Welke verwarmingsinstallatie gebruikt u, hoe zit het met isolatie, ventilatie, verlichting? Op welke punten scoort u goed, op welke punten kunt u het meest winnen? Onze specialisten halen hun loep tevoorschijn en brengen het volledige energieplaatje van al uw gebouwen zo scherp mogelijk in beeld. Met één doel: uw energieprestatie optimaliseren En daarbij kijken ze verder dan het EPC lang is: ze nemen structurele maatregelen die garanderen dat u ook na afloop van uw energieprestatiecontract blijft besparen.

  1. U vindt alle experts onder 1 dak

Energieoptimalisatie is een verzamelnaam voor veel specialiteiten. Verwarming, isolatie, dak, verlichting, elektriciteit … Veel openbare instellingen vinden het lastig om voor elke specialiteit de juiste expert te vinden. Daarom zit u met een EPC gebeiteld: u vindt alle experts onder één dak. Als ESCO heeft ENGIE alle expertise van het volledige proces in huis. Van a tot z:

  • de analyse van de beginsituatie
  • de uitwerking van energiebesparende oplossingen op maat
  • de uitvoering van alle werken
  • het onderhoud van de installatie
  • de permanente, duurzame bijsturing van de installatie

U bent dus zeker van uw resultaten op lange termijn.

  1. U scoort financieel comfort

U bepaalt helemaal zelf hoe u de financiën wilt aanpakken. Hebt u voldoende middelen om de investering te financieren? Wilt u liever voldoende middelen achter de hand houden en de financiering integreren in het EPC? Ook dat kan. De besparingen die u realiseert, betalen dan uw investeringen in de nieuwe energiebesparende maatregelen terug.

  1. U beperkt uw CO2-uitstoot

Door te investeren in een EPC, investeert u volop in een groene, energie-efficiënte toekomst. En het is duidelijk dat dit alsmaar belangrijker wordt. U slaat dus meerdere vliegen in één klap: u verhoogt het comfort van de gebruikers, houdt uw kosten onder controle én voldoet aan de strengere richtlijnen over CO2-uitstoot. Laat de toekomst maar komen!