Uw verlichting: verlaag uw stroomverbruik tot wel 50%

Uw operationele kosten verlagen? Dat kan heel eenvoudig met ledverlichting. Want uw verlichtingskost kan een stevig aandeel van uw energiefactuur vormen. Uw investering is dan ook na 1 à 4 jaar terugverdiend. Laten we twee voorbeelden bekijken.

14/12/2020 -
Hélène D.
Marketing expert Renewable energy & energy efficiency

Verlichting: hoe bpost en Proximus de helft minder betalen

Kiezen voor ledverlichting is veruit een van de interessantste investeringen om uw stroomverbruik drastisch te verminderen. En dat voor elk type gebouw. Zowel uw gebouw als uw verlichtingsnoden moeten wel vooraf geanalyseerd worden. Daarom bieden we altijd een oplossing op maat voor onder meer winkels, kantoorgebouwen, industriële gebouwen en zorginstellingen.

Bpost koos recent voor relighting van hun sorteercentra, Proximus maakte dezelfde keuze voor hun kantoorgebouwen. Na een analyse van hun huidige installaties ontwikkelden we een oplossing om hun verlichting te optimaliseren. Beide ondernemingen bespaarden meer dan 50% op hun stroomfactuur voor verlichting. Ook hun CO2-uitstoot daalde drastisch. Terwijl het welzijn en het comfort van hun medewerkers steeg.

Hoe optimaliseerde ENGIE hun verlichting?

Relighting voor bpost:

 • 4 sorteercentra, goed voor 170.000 m² nieuwe verlichting.
 • Verhoogd welzijn van de medewerkers en een strengere veiligheid conform de norm NBN EN 12464.
 • Een vermindering van CO2-uitstoot die overeenkomt met de CO2-voetafdruk van 1.000 gezinnen.
   

Relighting van Proximus:

 • Installatie van daglichtsensoren en 5.600 ledstroken.
 • Opzetten van een DALI-systeem, een slimverlichtingssysteem dat helpt om de individuele verlichting van de verschillende ruimtes eenvoudig te regelen: in-/uitschakelen, lichtvariatie en automatische detectie van defecten.
 • Het inschakelen kan worden geprogrammeerd en de lichtintensiteit aangepast om het welzijn en het comfort van de medewerkers te verhogen.
 • 613 ton minder CO2-uitstoot per jaar.

Hoeveel uw bedrijf bespaart met relighting? Bereken het zelf in 2 minuten met onze simulatietool. U ziet ook meteen hoe snel u de investering terugverdient en hoeveel CO2 u minder uitstoot.

3 belangrijkste voordelen van ledverlichting

Deze voorbeelden tonen dat ledverlichting vele voordelen heeft.

1. Het is een groene oplossing die uw operationele kosten op lange termijn verlaagt

 • Een duurzame verlichting geeft u een besparingspotentieel van 50% op uw stroomverbruik voor verlichting.
 • U stoot minder CO2 uit terwijl uw installatie 2 tot 5 keer langer meegaat. Want u profiteert van een hogere lichtopbrengst op lange termijn én lagere onderhoudskosten.

2. Het is een eenvoudige energiebesparende maatregel

 • Relighting is zonder veel hinder te implementeren.
 • We zorgen voor alles. Als verlichtingsexpert bieden we u bij ENGIE een volledige en zorgeloze service: van analyse over ontwerp tot uitvoering.

3. Snel en rendabel project

Binnen 1 à 4 jaar hebt u uw investering terugverdiend. De meeste projecten komen trouwens in aanmerking voor premies, fiscale voordelen of financiering.