Wilt u zelf groene energie produceren? Dan kunt u eigenaar worden van een middelgrote windmolen. Hiervoor werkt ENGIE samen met verschillende partners, producenten en installateurs van middelgrote windmolens. We stellen u verschillende windturbines voor naargelang uw noden.
Bespaar tot 30% op uw energierekening door uw eigen groene energie te produceren. Afhankelijk van uw locatie, verbruiksprofiel en huidige elektriciteitsprijs verdient u uw investering snel terug - op 6 jaar! Er zijn ook verschillende subsidies om uw project te financieren, afhankelijk van uw regio.
Wij begeleiden u gedurende uw project. ENGIE helpt u eerst de mogelijkheden voor uw bedrijf te bepalen: haalbaarheids- en rentabiliteitsanalyse. Daarna voeren onze partners uw project uit: hulp bij het vergunningsdossier, installatie, onderhoud …
Middelgrote windturbines zijn zo ontworpen dat ze weinig turbulente wind vangen. De windmolens maken ook amper lawaai en werpen weinig schaduw.
Windmolens produceren het hele jaar rond energie, zowel overdag als ’s nachts, met een piek in de herfst en winter. Ze zijn een perfecte aanvulling of alternatief voor zonnepanelen.
U toont uw duurzame engagement dankzij de installatie van de turbine op uw bedrijfsterrein en verlaagt de voetafdruk van uw activiteiten.
Volg uw groene productie via een monitoringplatform
U kunt de productie van uw windturbine op regelmatig basis volgen op dit platform.
ENGIE doet een eerste analyse van uw site en laat u snel weten of een project kans op slagen heeft of niet.
ENGIE werkt een business case uit voor uw bedrijf op basis van verbruiksdata en energieprijzen.
Onze partner coördineert de vergunningsaanvraag, bouw, oplevering en opstart van de middelgrote windturbine.
Misschien staat het antwoord hier al tussen.
Enkele gemiddeldes:
Hoeveel u precies bespaart, hangt af van een aantal factoren:
Er zijn 2 voorwaarden:
Dat zijn enkel de basisvoorwaarden; voor een gedetailleerde analyse komen onze specialisten graag vrijblijvend bij u langs.
Er zijn verschillende subsidies om u te helpen bij het financieren van uw project. ENGIE en zijn partners informeren en helpen u zodat u deze premies makkelijker aanvraagt. Hieronder vindt u een kort overzicht van de belangrijkste beschikbare ondersteuning per regio.
Wallonië:
Kmo’s kunnen rekenen op 20% investeringssteun. Voor grote bedrijven is dat 10%, in Henegouwen is het zelfs 12%. Vanaf 2021 kunt u profiteren van groenestroomcertificaten (minimaal 65 euro per certificaat) gedurende 20 jaar om uw investering te ondersteunen.
Brussel:
U kunt gedurende 10 jaar profiteren van groenestroomcertificaten (1,81 groenestroomcertificaten per MWh) om uw investering te ondersteunen.
Vlaanderen:
Bedrijven kunnen VEA-steun aanvragen die werkt als een concurrerend tendersysteem dat maximaal 74 euro per geproduceerde MWh biedt voor een periode van 10 jaar. Er is ook VLIF-steun voor de landbouw: deze sector kan rekenen op investeringssteun van 40% (2€ per watt nominaal vermogen).
Federaal:
Als bedrijf in de industrie, handel of landbouw kunt u 13,5% van uw investeringen aftrekken van uw netto belastbare inkomsten. Voor kmo’s is er een verhoogde fiscale aftrekbaarheid van 25% tot het einde van 2022.
Jazeker! Zon & wind = een gouden duo! Zonnepanelen leveren enkel overdag energie en vooral in de lente- en zomermaanden, een windturbine levert 50% van haar energie overdag en 50% ’s nachts, en vooral in de herfst, lente- en wintermaanden. Zorg er wel voor dat je turbine geen schaduw werpt op uw zonnepanelen.