Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Indexatieparameters voor aardgas

Historiek indexen

Wanneer u voor een geïndexeerd aardgascontract kiest, is de prijs van energie op uw factuur gekoppeld aan een specifieke index die varieert op basis van het verbruiksvolume en de ondertekeningsdatum van het contract. Dit zijn de parameters.

Indexatieparameters voor contracten met geïndexeerde aardgasprijs

Onze contracten met geïndexeerde aardgasprijs zijn berekend op basis van de indexatieparameters zoals hieronder weergegeven. Voor klanten met een jaarverbruik minder dan 50 MWh voor elektriciteit en minder dan 100 MWh voor aardgas beantwoorden deze indexatieparameters aan de criteria die de overheid vastgelegd heeft. De prijs zal in dit geval trimestrieel geïndexeerd worden conform de wetgeving (zie TTF103). In uw contract kunt u de prijsformule raadplegen die voor u van toepassing is.

TTF103: De prijs voor aardgas van uw Contract wordt trimestrieel geïndexeerd. De indexatieparameter is gebaseerd op het rekenkundige gemiddelde van de dagelijkse prijzen van aardgas "European Spot Gas Markets" ("ESGM") onder de rubriek « TTF Price Assessment"», zoals gepubliceerd door ICIS-Heren Energy Ltd. op haar website gedurende de maand voorafgaand aan het trimester van levering (hierna TTF 103). De parameter TTF 103, wordt uitgedrukt in EUR/MWh.

De waarde van TTF103 voor het 4de trimester van 2022 is 212,3097 €/MWh.

TTF101: De prijs voor aardgas van uw Contract wordt maandelijks geïndexeerd. De indexatieparameter is gebaseerd op het rekenkundige gemiddelde van de dagelijkse “settlement” prijzen ICE Endex onder de rubriek “Dutch TTF Gas Base Load Futures”, zoals gepubliceerd door ICE Endex op haar website gedurende de maand voorafgaand aan de maand van levering (hierna TTF 101). De parameter TTF 101 wordt uitgedrukt in EUR/MWh.

De waarde van TTF101 voor de maand october 2022 is 204,198 €/MWh.

TTF ADA: Een index gebaseerd op het rekenkundig gemiddelde van alle “settlement” prijzen voor de levering van aardgas gedurende elke dag van de maand van levering (ICE Endex).

De waarde van TTF ADA voor de maand september 2022 is 189,688€/MWh.

Raadpleeg de historiek van al de indexatie parameters van onze contracten op uw Customer Area.

Volg de historiek van de indexen
die de prijs van elektriciteit
Elektriciteit
Indexatieparameters
Raadpleeg