Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Bereken de prijs voor je nieuwe woning

Overstappen naar ENGIE tijdens je verhuis? Een goed idee!

 • Krijg een welkomstkorting
  Onze welkomstkorting maakt het extra interessant om nu over te stappen. -30% korting voor elektriciteit  , -30% voor aardgas   én 50€ extra korting op je totale jaarfactuur.

  30% korting op de elektriciteitsprijs per kWh (exclusief vaste vergoeding, kosten voor groene stroom en desgevallend WKK) gedurende het eerste jaar van uw contract en 30€ korting (incl. 21% btw) gedurende het eerste jaar van uw contract (verrekend op uw afrekeningen pro rata uw contractperiode). Geldig tot 31/10/2020 bij het afsluiten van een contract op de website van ENGIE Electrabel voor een nieuwe klant na leverancierswissel. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
  30% korting op de prijs van aardgas per kWh, verrekend op je jaarafrekening pro rata je verbruik tijdens het eerste jaar van het contract. Een korting van 20€ (incl. 21% btw) tijdens het eerste jaar van het contract, pro rata verrekend op je jaarafrekening. Aanbod geldig tot 31/10/2020 bij het sluiten van een EASY Fixed contract voor een nieuwe klant na verandering van energieleverancier.
 • Je geniet onbeperkt van voordelige deals bij onze partners 
  Als klant van ENGIE krijg je maandelijks interessante deals en kortingen voor je verhuis en later. Voor ieder wat wils én onbeperkt bovendien! Doe-het-zelf bij Hubo en Gamma, verhuiswagen bij Europcar en spullen voor je huis op bol.com! Alles om de kost voor je verhuis te drukken.

 • Wij regelen alles met je vorige leverancier voor jou
  Je overstap naar ENGIE is gemakkelijk, wij regelen alles met je huidige energieleverancier. Heb je vragen? Dan kan je bij onze klantendienst terecht, ook via Messenger of WhatsApp! 

Bereken de prijs voor je nieuwe woning

Exclusieve kortingen ook voor onze nieuwe klanten

Honderdtallen euro’s van extra voordelen voor je verhuis en het hele jaar door bij winkels zoals Hubo, IKEA, Europcar en bol.com

Profiteer er onbeperkt van!

Bereken de prijs voor je nieuwe woning

Een vlotte verhuis dankzij onze checklist

Ontdek hier onze tips & tricks, zoals alle informatie over het overnemen van het energiecontract van de vorige bewoner.

Kunnen we je helpen?

Je mag ons al op de hoogte brengen vóór je effectief verhuist. Op de dag dat je de sleutel afgeeft of ontvangt, noteer je de meterstand(en) van elektriciteit en/of gas en geef je alle gegevens aan ons door. Vergeet je dat in alle drukte? Dan krijg je van ons een herinnering.

Is er een digitale meter geïnstalleerd? Dan hoef je geen meterstand te noteren voor deze energie. In dit geval hebben we enkel de datum van je verhuis nodig. Wij ontvangen dan van de netbeheerder de meterstand(en) van die datum.

Ben je net verhuisd? Dan bezorg je ons de meterstanden best zo snel mogelijk. Doe dit binnen de 30 dagen na je verhuizing.

Meer info hier.

Je verhuis naar je nieuwe woning kan je makkelijk online doorgeven. Neem volgende gegevens bij de hand:

 • je nieuwe adres
 • dag waarop je de sleutel ontvangt (= startdatum van je energiecontract)
 • status van je meter (Hoe weet ik of mijn meter actief of afgesloten is?)
 • meternummer(s) en meterstand(en) van je elektriciteit en/of gasmeter, indien de meters actief zijn (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven)
 • EAN-code(s) van je elektriciteit en/of gasmeter (soms vragen we je om die ook door te geven)

Meer info hier.

Het is niet verplicht om een energieovernamedocument in te vullen, maar we raden het wel aan.
Mocht er immers een fout bij de verwerking gebeuren, of er komt discussie over de meterstanden, dan is het energieovernamedocument het enige geldige bewijs van de correcte meterstanden.
Het document dien je niet op te sturen, maar hou je bij als bewijs voor het geval er een probleem zou zijn.

Meer info hier.